11 de jul. 2010

Montserrat. Collbató. El llençol - A

El camí de les bateries amb l'estalada, i la zona del llençol-A a on varem anar a escalar.


Aquest dissabte calia fer una matinal curta perquè a la tarda voliem anar a la manifestació de Barcelona. El Toni em va proposar anar a Collbató, a la zona del Llençol ressenyada a Kpujo, a fer unes vies fàcils i molt assegurades i, el que era més important, que estan a l'ombra fins a 1/4 de 12.
Per arribar-hi s'aparca en els dipòsits i es puja pel corriol de la drecera al camí de les bateries que et deixa directament al peu de la gran estelada que hi ha pintada a la roca.
Son 25' o 30' d'aproximació. Uns cables ajuden a pujar per la canal que et deixa a peu de vies.
Nosaltres hem fet les 4 vies de més a la dreta i hem deixat les altres per una propera visita.
Aquesta zona és ideal per a la iniciació ja que les vies estan molt assegurades i tenen 30m de llargada. Una d'elles, la n.4, te instal·lada una reunió intermitja que permet fer practiques de reunió.
En aquestes vies també s'hi pot millorar el "coco" si no es xapen totes les assegurances, donant així més compromís a l'escalada tot fent-la més difícil i interessant. Personalment penso que les vies n.6 i 8 poden graduar-se com 5c perfectament. La n.6 perquè te uns passos potents amb els que cal superar un desplom, i la n.8 perquè te 20m mantinguts en el 5b i algun pas una mica més finet.
Zona recomanable que bé val una visita.

Escalada plaentera total
El Toni en els metres més verticals de la darrera via,

I després de gaudir escalant a l'ombra, quan arriba el sol varem baixar a fer la cervesa a Collbató i cap a dinar a casa que calia baixar a Barcelona.