13 de jul. 2010

Montserrat. Gorros. Ullal i Magdalena superior.

Dilluns a la tarda amb el Jaume varem pujar a Gorros, fugint de la calor, a cercar l'ombra i l'airet fresc que hi sol passar.
L'agulla triada va ser la de l'Ullal de la Magdalena i posteriorment la Magdalena Superior. Va ser una tarda aprofitada i escalant a la fresca !!!



Ressenya de l'Eduard "Escalatroncs"

La primera via en escalar va ser la Joan Manuel, via fàcil i que et fa gaudir d'una tirada vertical i amb molt bona roca.
Nosaltres la varem fer en dues tirades, el Jaume va enllaçar la 1a i la segona, i jo la tercera i la quarta, així que vaig poder fer de primer la part més maca de la via ( gràcies Jaume)
La primera tirada és fàcil, no hi ha cap assegurança i la roca es trencadissa. La R1 queda a la dreta de la línia de la via i te espits vells i un bolt.
La segona tirada comença a ser una mica més vertical i la roca millora, està reequipada amb bolts, però en comptes de treure els espits vells o bé deixar-los com a testimoni de l'equipament original, els han xafat. Jo cerc que aquesta és la pitjor opció possible ja que fa lleig veure'ls xafats .
La tercera tirada torna a estar assegurada amb espits, és molt vertical i la roca excel·lent. Molt maca de fer. Només per aquesta tirada ja val la pena fer la via.
La quarta tirada és més fàcil i tornen a aparèixer un parell de bolts. Jo no vaig fer la R3 ( que no recordo haver vist) i vaig continuar fins dalt.

Via fàcil i maca. Recomanable.

Vista del recorregut des del peu de via fins la R2. La R1 queda amagada a l'esquerra de la foto.

Escalant la 3a. tirada. Molt maca i vertical.


La següent via va ser la " Super Frio" que es va reequipar recentment. La ressenya està treta del bloc del "Quimet"



Aquesta és una via molt fàcil que pot servir per iniciar als escaladors novells en vies de varies tirades

Per acabar varem voler tornar a l'Ullal de la Magdalena a fer una via més vertical i difícil que esta assegurada amb bolts i que te una roca molt bona. La via Atila, que en realitat és fa amb una sola tirada de 30m, a la meitat de la tirada es desvia més a l'esquerra del que marca aquesta ressenya, cercant una mica més de dificultat.
Via curta i recomanable. Complementaria d'altres de la zona.
Al costat esquerra d'aquesta via en puja una que està assegurada amb espits, molt més potent, (6a) i que el Jaume va fer en top rope.



Un servidor a la part mitja de la via Atila.

El Jaume iniciant la via Atila.

2 comentaris:

joan asin ha dit...

Carai nois quin fart de gorrejar.....enhorabona una tarda aprofitada. Records

Jaumegrimp ha dit...

Joan, ens hauran de fer un abonament al funicular de Sant Joan! darrerament Gorros es un bon recurs per escalar amb menys calor, però dilluns de fresca més aviat poca, almenys va ser la meva percepció...