4 d’oct. 2010

Gorro Frigi. Via Gènesis

El dissabte vaig anar a Montserrat amb la Neus i l'Aina. Tenia ganes de seguir la línia que suposo que és la via Gènesis del Gorro.
Varem baixar a peu de la cara sud del gorro buscant l'inici de la via i no la vaig trobar. Únicament vaig veure el parabolts blaus de la GEDE o via blava. ( havia d'haver anat molt més a l'esquerra de la paret i pujar una mica canal amunt)
Així que mentre la Neus llegia un llibre al costat de l'hermita ? o bauma habitable ( no en se segur el nom) que hi ha a la cara sud del Gorro Frigi, amb l'Aina fèiem aquesta via que em sembla que va ser un popurri de varies vies.
La primera tirada va ser la de la via blava. Molt fàcil i sense cap interès. Els parabolts que al final varem trobar abans d'arribar a la R1. pugen molt més a l'esquerra i van a buscar la part més vertical de la paret. ( hi hauré de tornar per fer aquesta tirada)
La segona tirada també és fàcil però més interessant, està equipada amb parabolts i et porten a la R2 que està a 5m a l'esquerra de la R2 de la via blava. Aquesta reunió te 2 parabolts i 3 espits pintats de color taronja.
La tercera tirada està equipada amb espits de color taronja i es va separant de la via blava tot cercant més dificultat. La 3a. reunió està equipada amb espits i parabolts.
La quarta tirada te dues opcions. A la vertical de la reunió hi veiem un espit que et fa seguir recte amunt. Nosaltres varem seguir uns parabolts que van a la dreta per fer-te pujar a la placa per on tornarem a trobar la via blava. Està equipada amb parabolts i es una tirada maca.
Nosaltres varem fer la 4a. reunió a on hi ha la de la via blava. Llavors varem veure un parabolt que en flanqueig horitzontal ens portava a l'esquerra.
Cinquena tirada flanqueig fàcil a l'esquerra de 16 o 18m i et trobes una reunió amb 2 espits i un parabolt a 80 cm. Nosaltres la varem fer per tal de poder-nos comunicar millor i evitar el fregament de les cordes. tirada fàcil amb roca delicada.
Sisena tirada. Continua el flanqueig a l'esquerra assegurada amb parabolts per a continuació pujar vertical a buscar el cim del Gorro creuant en els darrers metres la via "Pere Navalón" i coincidint amb la via "lo Tio Gos".

Aquest és un recorregut molt variat, enrevessat i amb l'interès de pujar al Gorro Frigi d'una manera diferent.


La Neus pujant per la canal del Gorro.

R1. A l'alçada de l'Ermita.

Arribant a la R2.

Pujant cap a la R3.
4a. Tirada. Superant el desplom que ens porta a la placa de la cara sud.

R5. a mig flanqueig per sota de la gorra.

Arribant al cim i coincidint amb la via "Lo Tio Gos".
l'Aina al cim del Gorro.

3 comentaris:

JAUME ORS ha dit...

...el tema és enfilar-se i si fas un pupurri dons ben vingut !!!

Aina ha dit...

t'has oblidat de dir que vem veure cabres pujant per la mateixa via que nosaltres! Sense corda i amunt, com si fos tan fàcil.

Jordi_Brasil ha dit...

Hola, si es una mica engañosa aquesta part de la cara sud, proximamnet os donare les reseñas....