29 d’oct. 2010

Trio de vies a Sant Llorenç

La tarda d'aquest dijous potser ha sigut la darrera que podrem aprofitar per escalar abans del canvi d'hora. Amb el Jaume vam anar a St. Llorenç, a on jo no hi havia escalat gaire, i em va portar a fer tres vies per fer un tast de la "roca" de Sant Llorenç.



Vàrem començar per fer la normal de l'agulla de l'Esquirol, a on tot i que la roca no em va donar gaire confiança, a poc a poc t'hi vas acostumant.
La via està assegurada però es poden posar friends de totes mides per millorar la seguretat.

El Jaume a la 1a. tirada.

Un servidor fent el primer tast d'aquesta roca.

Fent la segona tirada que és molt curta. te 2 pitons i es pot posar un microfriend.


Per pujar al cim de l'agulla, cal fer una grimpada fàcil però tenint cura de la roca.


A continuació varem anar a la cara Oest del Cap de mort a fer la via Maya que , segons el Jaume tenia molt bona roca. Jo la veritat és que els primers metres els vaig trobar força difícils i amb la roca que es descrostava una mica, a mesura que vas pujant la roca millora.
Per mi aquesta via te passos de 5+ tant en la primera tirada com en la sortida de la R1.
Via recomanable. Està ben assegurada amb bolts. R rapelable.

El Jaume entrant a la R1.


Sortida de la R1. Te un pas força difícil tot i que la roca aquí és molt bona.


Finalment varem acabar fent la canal central del Cavall Bernat. Una via molt maca i ben assegurada que em va deixar un bon regust de boca d'aquest visita a Sant Llorenç.

La via està ben assegurada amb espits, bolts, pitons i pont de roca.

Un cop al cim de l'agulla, el sol s'acabava de pondre darrera Montserrat i la manca de llum ens feia adonar que calia baixar i tornar a casa després d'una tarda ben aprofitada i molt agradable.

3 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Una bona tria de vies! Et vas buscar el millor company per anar a Sant Llorenç..., i veig que et va enredar per anar a l'Esquirol!

Anònim ha dit...

Bonic indret també per a l'escalada. remanant pel blog he topat amb unes ressenyes del BERGADÀ?
Bona feina.

Salut

Jaumegrimp ha dit...

Va estar una tarda molt completa, gairebè d'arqueologia Sant Llorençana, perquè la normal de l'Esquirol és una via molt antiga i amb un regust èpic, el Joan (Gatsaule) que no s'en foti, que no s'en lliurarà d'anar-hi i fins i tot li agradarà!!
A la paret oest del cap de mort, malgrat canviin l'hora, si quedem d'hora encara si podrà anar alguna tarda, fas una vieta i quedes com un senyor!
El Cavall fet d'una tirada va ser molt atraïent, i la posta de sol...