1 de nov. 2010

Montserrat sud. La Pastereta.

Avui dilluns amb el Mingo hem fet una matinal a Montserrat. Hem pujat a la Pastereta ha fer un parell de vies, " La Vertic" i la "Pacho Hidalgo".
La Vertic és una via de V grau molt maca i assegurada amb bolts. La Pacho Hidalgo te un pas de 6a+ però que es pot fer en A0, i la primera i la tercera tirada son molt maques.


Ressenya de la via Vertic.

La via Vertic la hem fet enllaçant la 1a. i la 2a. tirada, total 35m verticals i amb molt bona roca. La segona tirada és més fàcil i ens porta a una reunió des de la qual podem fer un rapel de 50m que ens deixa al terra, 10m més amunt de l'inici de la via.
Via molt recomanable.


El Migo ens els passos verticals que hi ha per sobre de la R1.

El Mingo a la nostra R1.
Un servidor en la segona tirada. Amb una roca brutal.



La via "Pacho Hidalgo" està assegurada amb espits i te 3 tirades.
La primera tirada és vertical i amb molt bona roca. Cal escalar uns 5m fins arribar al primer espit, llavors farem un tram assegurat amb 4 espits força junts i a continuació cal anar a la dreta sense veure els dos espits que queden abans d'arribar a la reunió.
La segona tirada surt en flanqueig a l'esquerra a buscar un espit que hi ha al mig de la placa i a continuació anirem a buscar els 3 espits que asseguran el desplom de 6a+ que et porten a la placa de la Pastareta i a la reunió. Els passos difícils es poden fer en A0 i en el flanqueig final per arribar a la R2 s'hi pot posar un friend.
La tercera tirada te 2 espits que no es veuen des de la Reunió i un pont de roca que hi hem deixat nosaltres abans d'arribar a la R3. que nosaltres hem fet aprofitant la ultima de la via blava. Es poden llaçar marlets i posar friends per assegurar aquesta tirada i fer-la menys expo. La roca és bonissima i es poden reforçar molt bé els 2 espits de la tirada amb altres assegurances.
Via molt maca i recomanable.



Ressenya de la via

La primera tirada. Molt maca i roca bonissima.


El Mingo en el pas de 6a+

El Mingo a la R2.

Barallant-me amb el pas ... que finalment vaig fer en A0.

La bonica, vertical i poc equipada tercera tirada. dos espits i un pont de roca que hi vaig deixar jo a dalt de tot.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

La Pancho Hidalgo encara no l'he fet, es veu atractiva...bona activitat per començar aquest novembre! Jo em vaig quedar a casa amb un refredat de campionat...

Mingo ha dit...

Tot i ser una matinal va donar molt de si, m'ho vaig passar molt bé, sobretot, a la 2na via.