15 de nov. 2010

Roca Regina. Aresta Ribes / Vidal

La Foto i la ressenya la trobareu al bloc dels Kutres

L'aresta Ribes- Vidal és una via de les que se solen catalogar com "per a col·leccionistes", ja que un cop feta, tot i estar content amb la realització, no és d'aquelles que penses en tornar a repetir.
La roca no és gaire bona, excepte en algun tram aïllat i en les dues tirades finals, i la continuïtat de l'escalada es veu trencada amb continues caminades.
Cal portar cintes llargues i friends, tot i que tampoc en posarem gaires.

Descens. A 10m metres d'on acaba la via hi ha una gran fita i un corriol que ens fa baixar uns 20 metres fins a un cable que ens porta a la instal·lació del 1r. rapel. Aquest ens deixa 25m més avall en una feixa penjats a mitja paret. Un segon rapel de 45 m mooooltttttt aeri, el més aeri que he fet mai, ens deixa al costat de la R7 . A partir d'aquí un caminet poc definit que va baixant amb clara tendència a l'esquerra i a on hi trobarem un tram equipat amb una corda fixe, ens porta a travessar per sobre del túnel de la carretera que hi ha 300m més enllà de la presa, a on hem aparcat el cotxe.


El Mingo a la primera tirada. Aquesta comença en una feixa amb uns passos molt finets.


La 5a. tirada. força assegurada i amb algun tram bonic d'escalar.

7a. tirada també força interessant, tot i que te uns passos molt difícils d'adherència en una roca que no et dona gaire confiança.

Els darrers metres de la via. Un clau amb l'anella trencada assegura el pas. Noaltres varem tirar recte amunt.

7 comentaris:

joan asin ha dit...

Carai feu bona parella eh?.Aquesta és una via de les clàssiques igual que la Galí Molero encara les tinc pendent de fer.

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan! veig que finalment has pogut coincidir amb el Mingo. L'Aresta es veu maca.

Joan Prunera ha dit...

Hola Joan. Aquesta via fa 6 anys que la vaig fer, però a mi em va agradar força a partir de quan es posa dreta l'aresta. He sentit que ara esta equipada amb parabolts, Nosaltres, quan la vàrem fer, habien pitons i burins. Baixar, va ser una aventura, dons vem anar a petar al "talus" de la via del tren, amb un rapel de 25 metres, on las cordes queien a peu de la via del tren, imagina't...

Anònim ha dit...

Blogsdeescalada.com aprofita els continguts del teu bloc per guanyar pasta i tu sense enterar-te'n. Tu t'ho curres y ell se n'aprofita. Roba els teus posts i els edita en el seu site. Això és il·legal i demostra una falta de respecte pels continguts que tu has creat. La visita compta per ell i no per tu. Escriu-li un mail demanant-li que enllaci directament amb el teu blog. Entre tots fem. Entre tots podem. Volem enllaç directe a les nostres creacions.

Mingo ha dit...

Eiii el millor amb diferència, la companyia.
Salut

Gatsaule ha dit...

Saber que no et va agradar és una bona informació!! M'ho apunto...

Joan Baraldes ha dit...

Joan, Jaume, aneu directament a la Gali Molero.
J.Prunera. Hi ha algun parabolt però no gaires. Trobes una mica de tot i força vell.
Anónim, Gràcies per la informació.
Mingo, opino el mateix, quan vulguis tornem a quedar.
Joan, ja saps que les opinions son molt personals i no sempre ho veiem tots igual, però jo no la recomanaria especialment.
Salut i a tibar