28 de juny 2011

Directissima a la Gorra Marinera.


Sembla mentida però es pot passar fred en una calorosa tarda d'estiu. Si aneu a la Gorra Marinera per la tarda hi trobareu l'ombra assegurada i possiblement un airet que, si escaleu en màniga curta, us pot semblar que porteu poca roba.

A la Gorra Marinera hi podreu enllaçar un seguit de vies assegurades amb parabolts, espits, i burils molt vells que us permetran pujar directament al cim d'aquesta agulla amb una escalada assequible i, en alguns indrets molt vertical i amb una roca excel.lent.

Iniciem l'escalada per una via d'esportiva que, assegurada amb parabolts, puja uns 3 o 4 metres a l'esquerra de la vauma per on va la via Directa Incerta ( assegurada amb espits ). Arribats a una primera reunió que està a 15 m del terra i que no fem, continuem per una línia d'espits que ens portarà a una reunió de parabolts ( la vella d'espits ha estat eliminada i només hi queden les femelles). A partir d'aquí continuem seguint uns parabolts que, amb una corda de 60m, ens deixarà arribar just a la 2a. reunió, ja que també ens en saltem 1 o 2 que trobem pel camí i que no fem.
La tercera tirada és la cirereta del pastis, comença amb uns metres molt verticals que tant son de la via Sargantanes com de la Directa Incerta i que estan assegurats amb espits i un buril vell. La nostra línia continua recte amunt sense flanquejar a l'esquerra com la Sargantanes, per anar a trobar un parabolt nou, més amunt un buril molt vell i díficil de veure i una sabina que ens permetrà assegurar els darrers metres abans d'arribar a una reunió de burils i espits vells que es pot evitar ja que, per arribar fins el cim de l'agulla ja només ens quedaran 4 0 5 m. verticals i de roca delicada, assegurats amb dos parabolts. Un cop superats aquests darres metres difícils, trobarem ja en terreny pla, un parabolt vell amb una placa i anella, i ja caminant arribarem a la Reunió de 2 químics que hi ha al cim de l'Agulla.

Aquesta combinació de vies i línies et permet fer una escalada divertida i força assegurada, a on només cal portar cintes exprés, tot i que també es poden llaçar alguns marlets i una sabina en la darrera tirada.
Via recomanable

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

A Gorros si fa ventet un no es pot refiar de la calor! que sovint trobes a faltar una mica de roba.
Bona combinació de vies Joan has fet una directísima.