12 de juny 2011

Vies segures a Malanyeu.


Aquest dissabte vaig pujar a Malanyeu amb el Jaume tot pensant que el temps ens respectaria però, al arribar al poble, la humitat ambiental i la mullena a la roca ens van deixar força preocupats.
Vam deixar de banda les vies en les que en un principi havíem pensat i varem anar a fer "la Carla" que, tot i estar mullada en els primers metres, al estar molt assegurada ens va donar la confiança suficient com per treure les cordes i posar-nos a escalar.
Vam fer la via original i també la variant del rapel i, un cop acabada la via, ens varem acostar a fer les dues vies curtes que hi ha al costat de la "Francesc Sunyol" que encara no havia fet mai i que van resultar ser molt maques.
Les vies es diuen "Lia" i "Virgi" i es mouen al voltant dels V grau. Nosaltres varem trobar la Lia més fàcil i la Virgi més sotinguda i amb algun pas força finet.
via Lia: 25 m 6 cintes exprés + reunió IV+ / V
via Virgi : 9 cintes exprés + reunió V ( i potser uns passos de V+) Aprofita la R1 de la via " Francesc Suñol"
Quan ja marxàvem, ens varem trobar al Francesc Suñol que estava obrint una via nova i, després de parlar amb ell una estona i de buscar les claus del cotxe que jo havia oblidat a peu de via, varem acabar tots 3 fent la cervesa.

El Jaume esquivant la mullena dels primers metres de la via

En la darrera placa de la via

Fent la variant del Rapel

iniciant la via Virgi

En Francesc Suñol equipant una nova via



6 comentaris:

Iban Bessa ha dit...

hola, una bona jornada d'escalada! només un dubte: què vol dir vies segures de malanyeu? que les altres no són segures?
gràcies

Joan Baraldes ha dit...

Ei Terrible,
Potser ho he redactat malament, volia dir que les vies que varem fer estan molt assegurades, a diferencia d'altres que cal aoutoprotecció, Com que la paret estava mullada varem optar per vies molt assegurades.
salut i a tibar

Anònim ha dit...

Només esperar que si continueu obrint vies per aquesta zona seria un detall conpèixer les vies antigues i deixar espais prudencials perquè no perdin el caràcter...! per a no cagar-la més! Francesc,Joan i companys...tots ho agrairem molt!
més que segons quines "obertures"!
salut

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia Anònim,
Si em pots passar informació de les vies antigues que hi ha obertes en aquesta zona t'ho agrairé per així no equipar-ne cap, massa propera a elles.
Salut i a tibar

joan asin ha dit...

Ei Joan aquesta paret aviat serà la plagabolts??? no cal "apretar" tant les vies, no? al final amb tantes vies semblarà un nus d'autopistes, je,je.

Joan Baraldes ha dit...

Joan, a on està obrint el Francesc no hi ha cap via a menys de 10 m a la rodona.

Salut i a tibar