23 de juny 2011

Escalant a Gorros




Aquesta tarda hem pujat amb el Mingo a Gorros a escalar la via Mingo Arenas a la Magdalena inferior que el Toni Aymamí va restaurar ara farà un parell d'anys. De fet la línia que hem seguit és possible que a la segona tirada no sigui la original, ja que hi ha qui opina que la Mingo Arenas puja per a on ara va la Sebastià Patiño.

La via comença en els primers graons de l'escala de Jacob en el punt a on hi ha un buri amb la plaqueta xafada i el nom de la via escrit, (encara que ja no es veu gaire)

El primer volt està a 10 m del terra, a sobre d'una llastra caiguda, però no és difícil arribar-hi. Trobarem 5 expansions en aquesta tirada abans d'arribar a la R.1 que es fa en una lleixa força còmoda.
La segona tirada fa un flanqueig molt aeri i vertical a l'esquerra per anar a buscar un parabolt que hi ha a uns 5 m i continua en flanqueig fins el següent bolt. Tirada d'escalada fina i vertical, mantinguda en el Vº. hi trobarem 7 o 8 expansions entre parabolts i burils.

La darrera tirada és la més fàcil. Hi trobarem 2 expansions i a mig recorregut un curiós pot de registre antic.
El Mingo, fent la primera tirada i arribant al 1r. bolt de la via

Un cop feta la via, i com que encara era d'hora, vam fer una via curta a la Miranda de les Magdalenes, la que està més a la dreta de totes i que trobem equipada amb químics. Aquesta via només te els 5m inicials molt verticals per després esdevenir una escalada fàcil.


A continuació baixem uns metres més i fem la via Kontuz Mesedez que està equipada amb parabolts. La via comença amb uns passos molt verticals i difícils que ens fan superar un forat gran que hi ha a l’aresta de la Magdalena inferior. Aquests 5 metres inicials jo diria que son de Vº o més, per després continuar amb una escalada fàcil i plaent gràcies a la molt bona roca d'aquesta paret.

A l'arribar al Monestir ens varem trobar amb el Jaume ( Jaumegrimp) i el Wolfgang que havien anat a l'Elefantet, i al Pere i a la Tais que havien fet la nova via," Queralt / Ona" a la Roca d'Esparreguera i així vaig poder conèixer a un dels autors del bloc "Ona Climb" ( La noche del Loro) que tanta informació ens proporcionen per a les nostres escalades !!


5 comentaris:

Mingo ha dit...

Eppp Joan va ser una tarda molt ben aprofitada. La Mingo Arenas, o el que fos, em va agradar moltissim. Aprofito per felicitar-te encara que no sigui el 24.
A reveure

Joan Prunera ha dit...

Ostres, quins màquines esteu fets, si que dona de sí una tarde a Montserrat. Em sembla que el mes de juliol a la feina farem "jornada intensiva" i m'agradaria apuntar-me...

Jaumegrimp ha dit...

Bona revetlla i bon Sant Joan!!

joan asin ha dit...

Joan ets el Rei de Gorros je,je. Felicitats pel Sant.

JAUME ORS ha dit...

això és aprofitar la revetlla i ben aprop de casa que sempre va bé !!! Abraçades.