10 de febr. 2014

"Via de l'Astoret"



Aquest dissabte el temps tornava a ser insegur però tot i això vam pujar a Malanyeu a on encara hi tenim vies per escalar.
Mentre el Jordi i el Joanet anaven a fer la via "Adeu Espanya", el Toni i jo anàvem a fer una combinació de tres vies.
Un cop a peu de via va començar a plovisquejar i això va fer desistir als companys de fer la via prevista i anar a fer la Doraimon.
Nosaltres vam iniciar l'escalada per la via " La Dracera" per continuar enllaçant amb la via "Salvadora" i acabant per la 3a. tirada de la via "Montse Curtó" resultant-ne una via directa i atractiva.
Un cop feta aquesta via ens varem desplaçar 8m a la nostra dreta per escalar " la via de l'Astoret" , una de les darreres vies obertes per l'Amadeu Pagès.
Com que l'Amadeu no ha fet gaire neteja de la línia per on puja la via, en alguns moments vam dubtar si estàvem seguint-la correctament. També dir que hi varem trobar algun pont de roca de més dels que ell marca a la seva ressenya, tot i això la via està poc equipada i , especialment per la primera tirada, caldrà portar friends i tascons per assegurar els darrers metres abans d'entrar a la R.1,  que son els més verticals de la tirada.
La via te trams de roca molt bona i altres amb força vegetació que li trenquen una mica la continuïtat.
L'inici de la via està a la dreta de la via de la Drecera i a l'esquerra de la via de l'Escorpí . Un pont de roca a 4m del terra ens marcarà la línia a seguir.

Un cop al cotxe i contents d'haver escalat tot i la pluja que en alguns moments va mullar una mica la paret, vam conèixer i poder saludar a una cordada ( Josep Santasusana i Quim Gil ) que havien fet possiblement la segona repetició de la via "Adeu Espanya" i la " Farigola Indòmita"

 Aquesta és la ressenya de la via l'Astoret segons l'hem trobat al escalar-la.

 Ressenya original de l'Amadeu Pagès.

 El Toni a la via de "la Drecera"

 A la caça del buril de la via "Salvadora"

 El Toni a la 3a. tirada de la "Montse Curto"
 Inici de la" via de l'Astoret"

 El Toni a la bonica placa de la segona tirada que puja a la dreta de la via " Salvadora"

 Navegant entra la vegetació de la 3a. tirada


3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi quin temps! encara vau escalar prou vosaltres! diumenge nosaltres vam passar fred, vam abandonar via i acabàrem fent esportiva, un desastre!

Gatsaule ha dit...

Si, nois, quin cap de setmana! Sort que en alguns llocs encara es podia escalar, això si, anant-hi amb una certa mentalitat alpinista!

Agraït per la ressenya de l'Astoret, veig que és prou interessant!

Joan Baraldes ha dit...

Si nois, a malanyeu hi teniu feina pendent...si el temps acompanya.

Salut i a escalar