25 de maig 2015

Los Misteris del Pepegall



Aquest dissabte la temperatura encara va ser prou bona com per anar a escalar a Alòs de Balaguer i poder fer la via " Los misteris del Pepegall" . Una via que, tot i el poc temps que fa que ha estat oberta, ja ha esdevingut una clàssica a la paret del pic de Castellas.
Aquesta és una via més difícil que la seva veïna "Lo Nik Gall-Lastir" i que per tant ens farà escalar més concentrats i fent algun pas d'A0 quan el grau de la via ens supera.
La via, com totes les dels Galls està equipada i no son necessaris més estris que les cintes exprés, però si portem algun friend, es possible que l'utilitzem quan les assegurances allunyen molt.

Nosaltres hi hem introduït una petita variant a la 5a. tirada al utilitzar la R.4 de la nostra via, " El pal de la W" com a reunió intermitja per tal d'evitar el fregament de les cordes que provoca la línia sinuosa d'aquesta 5a. tirada. Al fer això, el segon de la cordada ni tant sols ha d'entrar a aquesta reunió, sinó que continua amunt fins arribar a la R.5 original.
D'aquesta manera el primer de cordada fa dues tirades, una de 25m.i una de 15m de segon, i en canvi el segon en fa un tram de 25m de segon i un de 15m de primer.
Les dues tirades de la via "el pal de la W" d'aquesta placa superior poden ser una variant més fàcil de la via

Via molt recomanable, com les seves veïnes.

El Toni superant el tram de 6b/A0 de la primera tirada.


 Iniciant la "disfrutona" segona tirada.

 La 4a. tirada també és una placa molt maca i agradable d'escalar.

 El Toni iniciant la 5a. tirada amb passos més fins i difícils que les dues anteriors.

El Toni a la R.4 de la via " el pal de la W"

Continuant la 5a. tirada sense haver entrat a la reunió intermitja i evitant el fregament de les cordes.

 La darrera tirada, que comparteix els metres finals amb la via " Olga Frontera", marxa en costant diagonal per una placa amb unes preses busties brutals !!!

Foto-cordada

8 comentaris:

Lo Gall ha dit...

Felicitats per la escalada, una puntuació al vostre comentari no totes les vies de LOGALL estan equipades.

Lo gallnik

Joan Baraldes ha dit...

Tens raó Niko, no totes estan equipades.
Felicitar-vos de nou per les vies que esteu obrint, les equipades i també les no equipades, donant joc a tothom
Salut i a escalar

Jaumegrimp ha dit...

El temps ha fet un bon tomb, sort ja que semblava que la temporada d'Alòs s'acabava. Quan fas un comentari s'obre una finestra, propaganda? ho sabies Joan?

Lo Gall ha dit...

Hola Joan
L'atre dia vam fer la vostra via i com em temia el primer llarg coincideix amb el primer de la PIT DE POLLASTRE una via sense equipament que es el que li dona el punt.Despres la vostra ultima reunio talla en dos el llarg clau de la MISTERIS treien-li el punt de continuitat que es el que li dona el grau.
De lloc per obrir en podeu trobar força , el que crec que no es de rebut es alterar la feina dels demes.
Trobo que es una falta de respecte i menypreu pels companys d'esport.
Si voleu obrir ens truqueu i us ensenyarem llocs pero siusplau respecteu les vies ja obertes.

LO PEPEGALL

Lo Gall ha dit...

Hola Joan , no se si ho entes be, pero de la teva piulada es despren que la reunio que heu fet com a ultima de la vostra via "el pal de la W" dona la posibilitat de partir el llarg estrella de la "Pepegall" en dos. Si es aixi , estic en total desacord i us agraïria que la canvieseu de lloc, mes a la dreta, per tal de que els que pugin per la "pepe" hagin de fer tot el llarg, que es el que volem nosaltres. Crec que es raonable que una via pugui creuar un altra pero no que la talli en parts. Gracies
LO SERGI
logallbonrotllo

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia galls.
Quan vàrem obrir la via no vàrem trobar cap senyal de pas a la primera tirada i desconeixíem que per allí hi passava una via desequipada que es diu pit de pollastre.
Pel que fa a les dues tirades superiors, aquestes es separen clarament de la via dels misteris del Pepegall i la nostra intenció era continuar així, però al veure que ens apropàvem a la vostra via vam decidir donar-la per acabada per no trepitjar-la ni creuar-la, per respecte a la via i a la vostra excel·lent feina.
El que hi hagi aquella reunió a prop de la línia no vol dir que s'hagi de fer, de fet cal desviar-se clarament per fer-la.
Tot i això, i pel respecte que us tinc com escaladors i per la feina que heu fet en aquesta i altres parets, si penseu que aquella reunió no hi ha de ser, podeu treure un del dos parabolts que hi ha i d'aquesta manera deixarà de ser una reunió i la 4a. tirada es convertirà en una variant d'accés que enllaça amb la vostra via, que de fet és el que ja és ara.
I moltes gràcies pel bon rotllo dels vostres comentaris.
Salut i a escalar

Amadeu ha dit...

Hola,
Veig que la historia es repeteix.
Cal mirar amb lupa per trobar senyals quant hom obre un llarg per terreny explicit i devant del més minim dubte, pujar sense expansions. Com ha quedat ara la Pit de Pollastre?

Salut Amadeu

giaonhanquocte ha dit...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.