16 de set. 2010

Montserrat. La Panxa del Bisbe.

Aquesta tarda del dimecres hem anat a la Panxa del Bisbe a fer una escalada clàssica. L'Eduard es volia entrenar a fer artificial posant plaquetes i tasconets i la veritat és que, a la 3a tirada, ho va poder fer força.
Aquesta és una via que es feia i es pot fer en A1 ja que està completament burilada. El problema és que els burils no tenen plaqueta i cal portar-ne moltes de recuperables. Nosaltres varem enllaçar la 1a i la 2a tirada que son les que estan reequipades amb parabolts, es a dir, que cada dos o tres burils vells hi ha un parabolt per tal que es pugui apurar en lliure.
La tercera tirada només te caps de burils i per tant cal posar-hi plaquetes, cordinos o aprofitar els cables dels tascons.
A la tirada de dalt, que és fàcil, només vaig trobar un buril vell, però es poden llaçar marlets o posar algun friend.
Via molt maca, especialment les dues primeres tirades. Caldria reequipar la tercera tirada amb el mateix criteri que les dues primeres i llavors quedaria una línia encara millor i molt més ràpida de fer, ja que si no portes 15 plaquetes recuperables, perds molt temps fent inventillos sobre peces molt velles i no gaire fiables.


Un servidor en els primers metres de la via

l'Eduard iniciant la via.

l'Eduard arribant a la R2.

Sortida de la R2

Com pujar si no portes suficients plaquetes recuperables. Aquí hi caldria un parabolt.


Arribant a la R3.


Inici de la darrera tirada, ja amb poca llum.

Fent el rapel a les fosques. Ja hem començat a entrenar-nos per l'escalada nocturna que un grup de bloguers farem el proper dimecres aprofitant la lluna plena !!



4 comentaris:

Mingo ha dit...

Ostres tu, aquesta via deu de fer 15 anys que la vaig fer; lo dels burils entre mig dels parabolts, no ho recordo. Recordo que era molt fina, heu posat V/V+, jo la vaig trobar dificileta 6a si les empalmes,per mi, clar després de tan temps el record ja no el tinc tan clar. Però me l'apunto per tornar-hi. Ja veig que la tercera tirada continua igual.
La última foto, no es veu res, vols dir que ens hi veurem, encara que faci lluna plena? Confio en vosaltres pq els miops a la nit ens costa una mica.
Una última cosa a quin hora quedeu els dimecres? pq algun dimecres plego a les 3.

Joan Baraldes ha dit...

Mingo,
El V, V+ és pels primers metres de la via, quan ja arribes a la R1, que no cal fer, la cosa ja es posa més fina i és &a, i pel conjunt de la tirada si que és un 6a.
La veritat és que ahir no portavem frontal i varem baixar a les palpentes !!
Pel dimecres us proposaré 2 hores de trobada, a les 16:20 pels que pleguin d'hora i vulguin fer una via amb llum, i la segona trobada per a tots, al voltant de les 8, abans que sigui fosc.
Ja rebreu un mail
salut i a tibar

Llorenç ha dit...

Que romàntic! fer un rapel per la nit....a la llum de la lluna! tot i la furilada, sembla que hi ha parabolts que ajuden a donar confinça! en prenc nota....j

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan, bona via aquesta, de les que m'agraden! queda a la llista, a veure a quí enganyo!