2 de maig 2011

Montserrat. 5 agulles






Aquest cap de setmana vaig anar a agulles. El dissabte amb el Xavi Solà varem fer les 3 primeres agulles, i el diumenge hi vaig tornar amb l'Aina i varem fer la Carnavalada i la Corona de la Reina.
Han sigut unes escalades sense massa dificultat tècnica però en algun cas amb un cert compromís per la roca i les poques assegurances de les clàssiques Arestes Brucs.

1a. A la Miranda de les Bohigues varem fer la via "Daniel S.A." que ja havia fet un parell de vegades anteriorment, vaig trobar-me la R0 desequipada i algun tram de roca amb llastretes que calia controlar. Jo vaig empalmar la segona i tercera tirades i, com sempre, vaig trobar que hi ha un pas molt finet a la meitat de la 2a tirada.

2a. Al Gep llarg varem fer una via que comença a la cara Oest i que va a cercar l'aresta Brucs. Jo aquesta no l'havia fet i trobo que és ideal per iniciar a la gent en vies de més d'una tiirada. Es fàcil i està equipada amb espits i bolts. Te una reunió intermitja que nosaltres no varem fer.

3a. A la Peluda hi varem fer l'aresta Brucs. Jo mai havia escalat aquesta agulla i per tant ja la tinc al sac. Te uns metres força verticals i, com era d'esperar, només trobes 2 o 3 burils en tota l'aresta.

4a. El diumenge amb l'Aina varem fer la Carnavalada. En els primers metres veus una expansió molt vella però després, si no tens molt bona vista, et pots saltar el cap de buril que hi ha uns metres més amunt i com jo, et trobes pujant per una aresta que tot i ser fàcil, te la roca delicada i a on no pots caure. La R1 te uns quants burils i uns metres més amunt trobes un parell de bolts que fan l'escalada segura fins a la R2. la 3a tirada està assegurada per 2 ferros vells i 2 bolts que fan que no pateixis, tot i tenir els metres més difícils de la via.

5a. Finalment varem fer l'Aresta Brucs de la Corona de la Reina. 20 metres de roca delicada sense cap assegurança fins arribar a una sabina i després, ja més tranquil, 10 m més i reunió en una Alzina des d'on rapalarem.

Ha sigut un cap de setmana prou aprofitat que m'ha permès fer 4 vies que no coneixia, i escalar a 3 agulles que no havia fet.

El Xavi fent la 1a tirada de la DaniS.A.

Inici de l'Aresta Brucs a la Peluda

Inici de la Carnavalada. Una pintada mig esborrada que jo vaig repassar.



l'Aina pujant per la Carnavalada

Darrera tirada de la Carnavalada, abans del pas de V.

La primera assegurança a la corona de la Reina

l'Aina iniciant el rapel i una cabra en el cim de la Reina, que uns moments abans estava al cim de la nostra agulla i que, en solo integral ( no portava corda ni casc) va baixar de la nostra agulla i va pujar a la del costat !!! quina cabrona .... i lo bé que escalava...

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Un bon reguitzell d'agulles, enhorabona!

Joan Prunera ha dit...

"Agullerus" autèntics!!!

Manel&Ita ha dit...

Agulles sempre ens deixa un bon regust. Impressionant la foto de la cabra a d'alt de la Corona de la Reina. Apa, a gaudir de les escalades!!!

Anònim ha dit...

enhorabona per les escalades, aquest lloc agulles, té un encant que no el trobes enlloc de montserrat, quina cabra més aixerida, ja ja
Miquel

Joan Baraldes ha dit...

Aquesta cabra que veieu al cim de la Reina, un parell de minuts abans estava al cim de la nosta agulla, va rapelar i escalar més ràpid que el "Dan Osman"