16 de maig 2011

Sant Llorenç. "Crestas Tio Maria"


En aquesta visita a St. Llorenç vaig fer la via " Crestas Tio Maria" i després la Sabina Wall a la paret de la Formiguera.

La primera la tenia a la llista d'escalades pendents des de feia uns quants mesos i la segona feia poc que l'havia fet però, com que el Joan Prunera encara no la coneixia, i vaig tornar ja que és molt maca i ràpida de fer.

La meva primera intenció, quan el Joan Prunera em va trucar per proposar-me sortir el diumenge, era anar a Rubies a fer alguna de les vies que el Llorenç i el Joan hi han obert, però quan va arribar el company a Vilanova em va dir que com que s'està recuperant d'una lesió a l'espatlla li semblava que seria millor anar a fer alguna via en la que no s'hagués de tibar gaire. Així fou com varem canviar de plans, i amb un cop de cotxe ens traslladarem a Sant Llorenç.

L'Aresta del Tio Maria és una via molt equipada, a on no necessitarem res més que cintes i que convina passos d'adherencia, fisures i grans blocs. En general és fàcil però te dos punts a on la dificultat també i és present. A la segona tirada hi ha un flanqueig amb bona presa de ma però sense peus, que et fa apretar força, i a la 3a tirada , una fisura vertical a on cal encastar-hi el puny, també la vaig trobar molt difícil, tot i que no és obligada i es pot superar en A0.

Via molt equipada, ràpida i agradable de fer.


Abans d'arribar al V de la 2a. tirada.


Iniciant la 3a tiradaEl Joan Prunera a la 2a tirada de la Sabina Wall


Escalant la bonica i vertical 3a tirada.


2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Joans! un recuperant el turmell i l'altra l'espatlla, vaja colla!! aquesta cresta la tenies pensada de fa temps, sembla divertida, vau passar molta calor?

Joan B ha dit...

Hola Jaume
Aquesta no serà mai una gran via però val la pena fer-la i és força variada i divertida. No vam passar gens de calor graciès a l'airet que bufava, i que en alguns trams la via va per l'ombra.

Demà anem a fer una escalada nocturna amb lluna plena a agulles, t'hi apuntes ?

salut i a tibar