16 de maig 2011

Sant Llorenç. "Crestas Tio Maria"


En aquesta visita a St. Llorenç vaig fer la via " Crestas Tio Maria" i després la Sabina Wall a la paret de la Formiguera.

La primera la tenia a la llista d'escalades pendents des de feia uns quants mesos i la segona feia poc que l'havia fet però, com que el Joan Prunera encara no la coneixia, i vaig tornar ja que és molt maca i ràpida de fer.

La meva primera intenció, quan el Joan Prunera em va trucar per proposar-me sortir el diumenge, era anar a Rubies a fer alguna de les vies que el Llorenç i el Joan hi han obert, però quan va arribar el company a Vilanova em va dir que com que s'està recuperant d'una lesió a l'espatlla li semblava que seria millor anar a fer alguna via en la que no s'hagués de tibar gaire. Així fou com varem canviar de plans, i amb un cop de cotxe ens traslladarem a Sant Llorenç.

L'Aresta del Tio Maria és una via molt equipada, a on no necessitarem res més que cintes i que convina passos d'adherencia, fisures i grans blocs. En general és fàcil però te dos punts a on la dificultat també i és present. A la segona tirada hi ha un flanqueig amb bona presa de ma però sense peus, que et fa apretar força, i a la 3a tirada , una fisura vertical a on cal encastar-hi el puny, també la vaig trobar molt difícil, tot i que no és obligada i es pot superar en A0.

Via molt equipada, ràpida i agradable de fer.


Abans d'arribar al V de la 2a. tirada.


Iniciant la 3a tirada



El Joan Prunera a la 2a tirada de la Sabina Wall


Escalant la bonica i vertical 3a tirada.






2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Joans! un recuperant el turmell i l'altra l'espatlla, vaja colla!! aquesta cresta la tenies pensada de fa temps, sembla divertida, vau passar molta calor?

Joan Baraldes ha dit...

Hola Jaume
Aquesta no serà mai una gran via però val la pena fer-la i és força variada i divertida. No vam passar gens de calor graciès a l'airet que bufava, i que en alguns trams la via va per l'ombra.

Demà anem a fer una escalada nocturna amb lluna plena a agulles, t'hi apuntes ?

salut i a tibar