9 de febr. 2009

Via " Dioni". Roca de Collars.


Aquest diumenge hem anat a fer la via "Dioni", trobareu més informació de la via en el bloc del
"Xavi Grané " i dels "Kutrescaladors "
Per arribar-hi heu d'anar direcció al petit poble de Canelles, dixar endarrera la zona a on s'aparca quan es vol anar a fer la "postres de músic" o "la cafè , copa i puro "i continuar carretera amunt fins que, quan ja es veu l'entrada al poble, surt una pista de terra a l'esquerra. Es fan uns 700 m i s'aparca a uns 300 m abans d'arribar al más de Sant Pere, ja que allí la cadena tampoc ens deixarà passar i podriem molestar a la gent que hi viu.
Una pista en bon estat ens porta, en 30 minuts caminant, ( la P de la foto superior) fins el punt a on cal agafar un corriol que ens portarà fins a les vies, amb uns 25 minuts més de pujada.

Mentre pujavem per la pista, ens trobem amb un espectacle curiós, un petit raig d'aigua que s'escapa d'una tuberia que porta aigua al mas de St. Pere, ha guarnit de gel aquest pi.

La via que hem anat a fer és la que va per l'esquerra de la paret ( Olla) . Tot i que al seu costat n'hi ha més d'obertes. Una corda blanca penjada uns 40 m més amunt dels peus de via, ens indica la feina dels que hi estan o han estat equipant.

La via està molt ben equipada, la roca és molt bona i la dificultat obligada és de V+. Via molt recomenable. En teoria només cal portar cintes, però algun friend petit ( alien gris) i tasconet, poden anar bé per la segona tirada.
També cal dir que el grau, en els passos dificils, l'hem trobat una mica ajustadet. El V+ de la primera tirada, t'agafa fred i xapar el segon bolt es fa realment dificil i expo, ja que hi ha una repiseta a sota. Els passos de 6a de la segona tirada, també son molt difícils i nosaltres els varem fer en A0, i els 5+ de la quarta tirada és un 5++.
La darrera tirada és d'aquelles que fan escola, molt maca !!! ens va recordar la darrera del la via "Aigua i tabaco" del Baell ( via també molt recomenable)

Pel que fa al descens, el 1r. rapel el trobarem uns 10 mtres més avall de la darrera reunió ( sabina i bolt amb anella) es pot fer amb una unica corda de 60m. En total farem 5 rapels de 30m. Caldrà agafar-se de les cordes blanques ( passa-ma) que hi ha a les R4 i R2. per accedir amb seguretat a les instal.lacions de rapel.

A la repisa del inici de la via encara hi havia una mica de neu

La primera tirada comença amb uns passos d'adherencia molt finets i acaba pujant per una fisura diedre fins a una comoda reunió a la dreta.
La segona tirada és la més difícil, vertical i molt fina. El Jordi descansant abans de fer el desplom.

La quarta tirada comença molt difícil, però al final es fa molt bé.

la darrera tirada va marxant en diagonal, és força vertical però amb unes preses brutals !!


El vent fred ens va fer abrigar per no quedar-nos "garratibats"


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona via!!
Aquesta la tinc pendent i segur que hi ha tranquil·litat assegurada. L'única cosa és que com soc fredolic m'espero a que el sol escalfi una mica més... I és que aquest hivern és ben "extranyot"!!

Mingo ha dit...

Joan bonica via sobretot el segon llarg, no té desperdici veig que no pares.
Salut als senyors

Gatsaule ha dit...

Ja veig que encara em falta una mica de força per poder quedar amb vosaltres....

Ara toca la del costat, la de l'Alfons Baró, encara mes recomanable!

Llorenç ha dit...

Veig que coincidim! nosaltres també la vam fer amb molt frei tot i aixó a la via no en feia!! també amb la graduació,els dos primers llargs en fred es fant durs, i en el segon llarg crec recordar que el ssotre era especialment duret!
felicitats!!!

Joan Baraldes ha dit...

Eduard, no deixis passar gaires dies perquè si no hi fa vent, aquella raconada és una olla i, si fa sol, t'hi pots fregir de calor.
si Mingo, ara ja som uns "senyors" i d'aquí uns quants anys uns "avis", però si podem anar escalant fins els 80, jo ja hi firmo !!
Joan, la de l'Alfons Baró sembla que encara pica més, i si aquí el grau jo ja el vaig trobar ajustadet, en aquella deu ser dur de veritat. És obligada o es pot passar amb A0 I A1 ?
Tens raó LLorenç, però és una via molt maca i recomenable, i si cal fer "trampetes", es fan, que el que compte és disfrutar escalant !!

Gatsaule ha dit...

Estic convençut que la podeu fer, l'Alfons Baró. Només té un llarg realment complicat, que és el de 6b, i jo el vaig passar trampejant-lo una mica, tot i que amb un caiguda. Però us veig en forma, a vosaltres!