17 de gen. 2010

Trescant per Montserrat

Avui no tenia company de cordada i la previsió del temps no era bona. Així que amb la Neus hem anat a caminar per Montserrat i descobrir nous camins.
Hem deixat el cotxe una mica més amunt del Bruc, a la zona d'aparcament del Vermell. Des d'allí hem seguit un corriol que amb senyals verds i alguns de blaus ens han portat al peu de les agulles del Gerro i del Timbaler del Bruc. Hem pujat per entre les dues agulles fins arribar als Pallers i, resseguint-los per la seva vessant sud, hem arribat a l'Era dels Pallers. Continuem el camí remuntant el torrent dels Cirerers fins a la cruïlla amb el camí que ve de la Portella, per la nostra esquerra, i que ens portarà fins al refugi Vicenç Barber. Continuem el camí en direcció a coll de Porc. A partir d’aquí haurem d’anar en compte, ja que haurem d’agafar un corriol que baixa a la dreta no gaire senyalitzat. Està just on el camí fa una petita baixada i travessa el torrent del Lloro. Hi ha marques blanques als arbres.
El camí baixa pel mig d’un bosc d’alzines. Hem d’anar seguint les marques i el torrent fins arribar a una bifurcació. A l’esquera indica coll de Porc. Nosaltres agafem el camí de la cova de l’Arcada, que és el de baixada. A partir d’aquí les marques són de color vermell. En un revolt del camí, tindrem les primeres vistes de la cova a l’altra banda del torrent de les Grutes. Travessarem una zona d’enderrocs i de seguida arribem a la cova de l’Arcada.
Arran de les parets verticals del serrat del Cabrit, i per sobre del torrent de les Grutes, trobem la Cova de l'Arcada (730 m). Aquesta cova és un pont natural, adossat a la paret del cingle, sota la desembocadura del torrent de la Coma Alta. Té aproximadament 5 metres de fons, per 20 d'alt i 40 d'amplada, tota una meravella de la natura.
Continuem la baixada i deixarem un corriol a l’esquerra que porta a la cova del Cabrit. Més endavant trobem una pedra que ens indica l’entrada de la font d’en Xebret. Passarem pel costat d’uns grans blocs. Són l’agulla del Castell i la roca del Tambor. Els deixem a l’esquerra nostra i ens dirigim al coll del Xincarró. Seguim el camí i les marques vermelles pel torrent del Porquer i el serrat de les Arnes.
Anem baixant fins que ens desviem per un corriol de la dreta que ens portarà cap un camp d’oliveres, i a trobar la pista per on havíem fet el camí de pujada als Pallers.
És una passejada fàcil i molt bonica que es fa tranquilament en 1h45' i fent un desnivell acumulat de 430m. Trobareu el track a WikilocEl camí que porta al Vermell ( al centre) i a l'agulla del Gerro i del timbaler del Bruc ( a l'esquerra)
L'agulla del Gerro amb la nansa.

Un cop a l'alçada dels Pallers, a sota ens queden les parets del Vermell.

Des de l'Era dels Pallers, veiem la regió d'Agulles i el torrent dels Cirerers que ens portarà al refugi.

Pujant pel torrent dels Cirerers, amb els Pallers i el Bruc al fons.

El Refugi Vicenç Barber.

La Cova de l'Arcada.

La vista dels Pallers i una part d'Agulles, per on hem estat trescant, vist des de la pista que porta a la carretera de can Massana.

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona volta Joan! la veritat que no ha fet massa bon dia no, nosaltres hem sortit a fer una mica d'esportiva, si un altra dia et quedes sense company fes un truc. Ara que també està be això de sortir amb la familia no?

Joan Baraldes ha dit...

Hola Jaume,

M'hauries de donar el teu telèfon,

salut i a tibar

Eduard ha dit...

Ep Joan!!
Quina caminadeta, eh? Nosaltres també vam estar fent un tomb per Montserrat diumenge, que hem de posar en forma els lligaments de na Paula!! Et dic el mateix que en Jaume, si algun dia vols sortir a escalar (sobretot entre setmana) fes un mail :))

Salut

Eduard

Joan Baraldes ha dit...

Hola Eduard,
La Paula esta fotuda ??
si és així espero que es recuperi ben aviat !!

M'hauries de donar el teu mail, i millor encara el telèfon, per poder contactar amb tu.
El meus tel. son 619 28 88 38
93 876 12 68

salut i a tibar

Joan Carles Reina ha dit...

Mestre, em sembla que ja sé quina excursió faré amb els nanos de l'escola del Guillem però m'hauràs de donar una alternativa al corriol, que no vull portar-me un gec d'hòsties per part dels pares!!

Per cert, Neus, la teva gorra mola