14 de juny 2012

Agulles. Portella Gran. Via " Lapònia"

La ressenya és dels Kutrescaladors.

Ahir varem tenir Fred !!!

Amb el Joan Asín vam anar a agulles amb la intenció d'escalar en una cara Est tot cercant l'ombra, però al arribar a can Massana, els núvols amenaçadors que hi havia ja ens van fer veure que ens caldria cercar el sol !.
Així fou com varem canviar d'objectiu i ens varem dirigir a la Portella Gran per fer la via Lapònia, però el fort vent que bufava i els núvols que tapaven el sol van fer que ens haguéssim d'abrigar i que acabéssim la via amb el nas rajant-nos pel fred !!

Tots dos ja haviem fet aquesta via feia uns quants anys i per tant sabiem a on ens ficavem. Tot i això sempre tens alguna sorpresa, i la primera fou que a diferencia del dia que hi havíem anat, ara el camí d'aproximació està molt més net i resulta més fàcil transitar-hi.
A la primera tirada, en el tram de la cova, la roca no és gens agradable i hi ha un pas molt difícil i obligat per arribar al parabolt a partir del qual ja comencem a sortir fora de la cova.
A la segona tirada no vaig saber trobar la manera de superar el pas difícil i vaig acabar fent un A0.
El vent quasi ens arrancava de la paret a la tercera tirada, i tant el Joan com jo varem quedar ben glaçats.
La darrera tirada és realment bonica i plaent, llastima que sigui tant curta.
Pel que fa al material no cal portar res més que cintes exprés.
La via ha estat restaurada hi s'han canviat uns quants parabolts originals de 8mm per altres de 10mm.
Nosaltres vam rapelar pel rapel original de la cara sud que està reforçat amb un parabolt de 12mm, i amb uns 50m et deixa a peu pla.
Via recomanable.


El Joan navegant per l'interior de la cova en busca de la llum !!

Arribant al pas difícil de la 2a. tirada.A la tercera tirada, el fort vent feia que els estreps del Joan estiguessin en posició horitzontal !!


El Joan enfredorat a la R.3. Darrera podem veure el Dau d'agulles i llastra de la via CADE


Iniciant la 4a. tirada


Escalant la darrera tirada.La instal.lació de rapel antiga, ara reforçada amb un parabolt. La trobarem uns 5 m a la dreta de la darrera reunió de la Lapònia, sota una vella savina que encara conserva uns filferros rovellats


1 comentari:

molimolano ha dit...

He vist al bloc del Joan l'activitat i estic amb vosaltres amb lo del fred.
Jo ahir per la tarda vaig suar la gota gorda a l'aproximació, però a l'esperó de la Prenyada em vaig congelar amanit amb fort vent, una mica més i ens baixem.
Salut i bones escalades!