16 de febr. 2015

via "Infern"

 Ressenya original de l'Andreu.





La setmana passada vam escalar la via Te verd, una via nova que ha obert l'Andreu aquest mes de desembre, i aquesta setmana hem fet una altra via nova que ha obert el mateix Andreu.
En aquesta via no hi trobarem cap expansió, tot i que personalment crec que en la placa de l'inici de la via n'hi seria necessària una, ja que és de difícil protecció i en resulten uns metres molt exposats pel tipus de roca. Més amunt trobarem dos ponts de roca molt febles que serveixen únicament per marcar el camí.
A la segona tirada ( nosaltres vam unir la 2a i la 3a.) hi vàrem deixar un pont de roca al inici de la tirada i trobarem una baga en l'arbre a on opcionalment es pot fer la R.2.
A la tercera tirada, a on cal arribar desgrimpant uns 40 metres per la canal, hi trobarem un pitó per fer la R.3., i a la part superior de la tirada, que ressegueix l'aresta, hi ha un petit pont de roca.
Per baixar farem una desgrimpada fins la canal i un cop allí podrem fer el senglar i anar baixant avall tot cercant el millor camí per arribar al peu de la paret o bé, com nosaltres, resseguir l'aresta fins a trobar els rapels de la via Aina , uns 100m al Est.

Iniciant la 2a. tirada.

 Al peu de la 3a. tirada hi trobarem una petita cova amb ossos i altres restes...

Arribant al cim de l'agulla que escalarem a la 3a. tirada.

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona Joan, imagino que deu ser una via per col·leccionistes com la del té verd que vam fer dilluns passat i apart d'algun tramet de la segona tirada la resta no val la pena. Vinga a veure si em respecten els ossos i algun dia podem compartir pedra.
Salut

Jaumegrimp ha dit...

Entre tú i l'Amadeu esteu fent bona feina !!
Ara però, caldrà portar un bron esquema per encertar la via hahaha