14 de maig 2017

Canvis a la via Neusnidó


Aquest dissabte hem pujat a Malanyeu.
Mentre els David, el Xermi i l'Ernesto escalaven la via Rock Suave, el Toni i jo pujàvem per la Neusnidó.
Aquesta va ser la segona via que vaig obrir a Malanyeu, era l'hivern del 2.009, i per aquella època tenia un trepant que pesava 4,5kg i la via la vaig obrir des de dalt.
La via en general ha agradat força als qui l'han escalat, però ja des de que la vaig obrir, algun escalador havia comentat que els darrers parabolts de la 2a tirada estaven desplaçats massa a la dreta i feien de mal xapar. Alhora, si la segona tirada es volia partir en dues, cali aprofitar la R.2 de la via Rock Suave, molt penjada i incomoda.
Així que aquest dissabte, quan el Toni em va proposar escalar la via Neusnidó, jo vaig acceptar amb la intenció de fer-hi alguns retocs.
El Toni va pujar tota la via de primer, escalant amb molta solvència en lliure tota la via, i jo vaig pujar de segon carregat amb el trepant i tot el material per equipar.
Al pujar vaig canviar alguna de les vagues velles dels ponts de roca,(encara en queden per canviar) vaig reforçar les reunions i en vaig muntar una de nova dos metres per sobre de la R.2 de la via Rock Suave, força més còmode, de manera que ara ja no cal compartir-la. Vaig canviar alguns dels parabolts de 8mm per altres de 10mm i vaig desplaçar la línia dels darrers metres de la R.3 uns centímetres més a l'esquerra amb la intenció de fer-la més lògica.( no se si ho hauré aconseguit, els repetidors m'ho diran)

 El Toni treballant en els passos difícils de la primera tirada.

 l'Ernesto iniciant la via Rock Suave.

 El David i l'Ernesto en la incomoda primera reunió de la via Rock Suave.

 El Toni sortint de la nova 2a. reunió i iniciant la magnifica 3a. tirada.

 El Toni barallant-se amb la savina que ajuda a superar el desplom de la 4a. tirada.

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Una molt bona via la Neusnidó Joan! i sí ara l'has millorat, enhorabona !