29 d’oct. 2017

Vies "Germanautes" i "Tots al Trullo"



Aquest dissabte hem anat al Solsonés, aprop de Sant Llorenç de Morunys, allí hi ha el petit poble de Guixers i per sobre d'aquest hi trobem les parets de la Corriu. Aquesta era una zona desconeguda per nosaltres i unicament en teniem informació per les ressenyes dels blogs.
Per arribar-hi podeu seguir les indicacions del blog del Guillem Arias
Les parets son de conglomerat vertical i amb força molsa negre. Una imatge que a primera vista no és molt engrescadora tot i la bellesa de l'entorn. Un cop a la paret, si la via està sanejada per les repeticions, la cosa canvia i les preses son abundants i cantelludes.
Nosaltres en posem a la via dels germans Masó " Germanautes" ben equipada amb parabolts.
La primera tirada és fàcil i et permet acostumar-te a aquest tipus de roca. La segona és vertical però les assegurances li treuen el compromis permetent pujar segurs i apurant en lliure. La tercera comença flanquejant fins un diedre a on haurem de fer un pas de decisió  per sortir del primer parabolt o bé un A0, la resta es fa prou bé tot i que cal anar en compte amb la roca.
Tot pujant hem vist uns parabolts nous de trinca a la nostra esquerra, en algun punt a uns dos metres de la nostra via, i com que les ressenyes que portavem no en deien res d'aquesta via, suposem que és nova.
Un cop a dalt anem 15 m. a ponent fins la instal.lació de rapel de la via No Franking. Fem un primer rapel de 20m i com que la ressenya ens marcava el segon de 30m, el fem també amb una sola corda de 60m, però no arriba a la reunió !!!!, ens falten uns 3 o 4m  !! Sort que portava l'altra corda a l'esquena i, assegurat en un parabolt de la via, enpalmo les dues cordes i puc arribar fins el terra.
Tot baixant veiem més parabolts a la paret per on hem pujat i alhora sentim a algú que, amb un trepant, està equipant una nova via.
Un cop a peu de paret em desplaço a l'esquerra i veig a un escalador penjat a la paret que resulta ser el Remi Brescó que està obrint en solitari una nova via. Ens saludem i ens informa que la línia nova que hem vist és una via que ha obert al costat de la Germanautes i que es diu " Tots al trullo"
Li diem que ens hi posem per fer-ne la que suposem serà la primera repetició.
La 1a. tirada te 55m. IVº/IV+ i està equipada amb parabolts i un parell de bagues.
La segona tirada te 35m. 6a (V+ Obligat) equipada amb parabolts, un pitó i un baga.
Al ser nova cal anar molt en compte amb la roca. Al Toni se l'hi han arrancat dues preses, tot i que per sort ha pogut evitar la caiguda quedant penjat d'una ma. Jo pujant de segón he fet passos d'A0 i he fet caure força blocs que es movien. caldrà que el pas de noves cordades vagin sanejant aquesta via que acaba al cim aprofitant la R.3 de la via Germanautes.
Tornem a rapelar per la via No Fracking, ara fent un rapel de 60m i un de 25m i anem a acomiadar-nos del Remi que continuava treballant en la seva nova via.

Aproximació a la paret. foto del blog de'n Xavi Diez

 Primers metres de la via Germanautes. Fàcil però amb molta molsa negre.

 2a. tirada.  superant els passos verticals de 6a.

 Sortint del diedre de la 3a. tirada. Nosaltres hi hem deixat un pont de roca per assegurar els passos fins el primer parabolt.

 Rapelant la via veiem a sota la casa enrunada de la Corriu i el lloc a on hem aparcat el cotxe.

 Inici de la via " Tots al trullo", el trobarem uns 15 m a l'esquerra de la via Germanautes.

 Flanqueig de la via al inici de la segona tirada per tal de separar-se de la via Germanautes i superar unes llastres dubtoses que hi ha a sobre de la R.1. Cal flanquejar fins a trobar un diedre a on hi ha un pitó amb una baga.

Un cop a la pista que ens porta al cotxe ens apropem fins al mirador de la riera del pont Quebradís.

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

La Corriu val la pena! Enhorabona per les repeticions, quina sort trobar el Remi i poder estrenar la seva via, aquest home és fantàstic.
Si hi torneu us recomano la No Fracking, molt bona, l'esperó Marià al seu costat ja no tant, m'hi vaig haver de baixar al no veure-ho clar, aquest Lluís domina molt aquest terreny.