11 de des. 2017

Malalts de roca a l'Abella



Ja fa uns quant dies que estem trastejant per l'Abella i, en un d'ells, ens va acompanyar l'Ernesto que encara no coneixia la zona.
Així que per tal que tingués un primer contacte amb l'entorn d'aquest bonic poble, el vàrem portar a fer la via Malalts de roca. Una via que te de positiu que et permet escalar tota la paret i fer molts metres, tot i que és discontinua i que haurem de caminar en varies ocasions per anar enllaçant els trams de roca interessants per escalar.
La via és fàcil i només trobarem algun tram a on caldrà apretar una mica. Pel que fa a l'equipament es pot fer sense afegir-hi res, però un joc de friends sempre ens permetrà millorar la seguretat.
Pel descens farem un rapel de 45m, marcat amb una fita i un passamà situat al mateix fil de l'aresta i que al final és volat. Anirem baixant per trams de tartera pel darrera de la paret fins a trobar l'inici de la via ferrada. Allí podem decidir continuar baixant per aquella canal, tal i com marca a ressenya, o bé continuar pel camí que surt a l'esquerra i que ens portarà fins a sobre del poble, a l'alçada d'un turo a on hi ha una estelada, i a partir d'allí cercar intuïtivament un corriol que en flanqueig a la dreta ens portarà fins a l'església.
















5 comentaris:

Anònim ha dit...

El rapel es pot fraccionar? O hi ha un descens alternatiu? Aniol

Joan Baraldes ha dit...

Hola Aniol,
El rapel no es pot fraccionar. Has d'anar amb cordes de 50m o més.
Salut i a escalar

Jaumegrimp ha dit...

La via millora amb els metres, però sí és una mica discontínua, tanmateix una bona manera de pujar a dalt de tot de la serra; el ràpel ben maco! i la baixada pesadeta!

Anton ha dit...

Muy buenas,
visito Abella a menudo en navidades. Veo que hay muchas vías largas asequibles. Me podrías comentar dónde conseguir croquis o si hay alguna guía publicada?? En la guía de Lleidaclimb no viene gran cosa..
Un saludo,
Antxon Blanco

Joan Baraldes ha dit...

Hola Antxon
Jo desconec si hi ha alguna gui de l'Abella. Suposo que si.
En el meu blog hi trobaras ressenyades varies vies clicant l'etiqueta Abella de la Conca
I en el blog del Gall també
http://logalldeponent.blogspot.com.es/
A la petita plaça del poble hi ha una casa/refugi , regentada pel Nico, que et pot donar tota la información que necessitis

Salut i a escalar