6 de maig 2018

Vies Paqui Castellà i Catefer.



 Ressenya del bloc del Joan Asín


Ressenya del bloc del Xavi Díez

Aquest dissabte vàrem fugir de les previsions de pluja anant a Sant Lloorenç de Montgai i ho vàrem encertar.
Des de l'aparcament de la Formiguera, a on saludem al Joan Asín i als seus companys de cordada, ens dirigim al barranc fondo per fer la via Paqui Castellà.
Arribem al peu de via resseguint el camí de la via ferrada, que tenim al costat mateix. La via està equipada i no cal portar rés més.
Personalment he trobat que la graduació és una mica curta i jo hi afegiria mig grau més, però això és una opinió del tot subjectiva. Anant de primer he penjat l'estrep i utilitzat l'antena per superar el 6a de la 3a. tirada, molt desplomat i atlètic.
Amb un rapel de 55m arribem a peu de paret i, petats de braços, amb el Toni decidim anar al costat de la via del tren a fer la via Catefer, que teniem a la llista de pendents des de feia molt temps. El David i el Xermi escalen la via del costat, la Verd Glaç de la qual en surten molt contents especialment de la segona tirada.
De nou ens trobem amb passos desplomats que cal fer amb cura i que a mi em tornen a semblar més difícils del que diuen les ressenys (i no soc pas l'únic que opina així...)
Amb un rapel de 30m baixem a peu de via.
La via està equipada i no ens cal portar res més.