22 d’oct. 2018

Via PA-BA. Paret del Devessó



Aquest dissabte, veient les previsions de la meteo, hem apostat per Malanyeu. Quan hi hem arribat la part baixa de la paret encara estava humida i el cel tapadot... Un cop a la paret hem començat per escalar la via Carla, a on hi he fet un petit retoc posant un parabolt a la sortida de la R.1. a on al obrir la via hi havíem deixat un pitó i que havia desaparegut ja fa temps.
Un cop feta i rapelada la via a.m en Pany anem uns metres més amunt a cercar un pany de paret a on obrir una nova via que queda a la dreta de la via Sac d'impaciència, que vaig obrir l'any 2012.
Començo a equipar la via i quan estic a mitja tirada el peu em queda empotrat dins una fissura i el dolor em fa baixar a peu de via i deixo que en Pany acabi la tirada.
Una nova via que haurem de veure si te possibilitats de continuar fins a dalt ja que a sobre de la R.1 es troba amb molta vegetació i caldria cercar-hi el pas.
La via esta assegurada amb parabolts i l'hem sanejat força. El grau és similar a totes les del seu entorn, bàsicament de Vº amb algun pas més picant que pot ser de V+.
La R.1 equipada per rapelar amb una anella.
Mentre nosaltres treballavem a la paret, en Jordi i en Joanet repetien la via Francesc Sunyol entrant-hi per una tirada que puja recte a la R.1.
També ens saluda en Xavi Diez quan baixa rapelant la via F. Sunyol i ens comenta que s'adreça a fer la via Adeu Espanya.
Tot i que a primera hora quatre gotes ens fan dubtar de si podriem escalar, al final va sortir el sol i la climatologia va ser perfecte.


Obrint el primer tram de la tirada.


 En Pany obre la part alta de la tirada.

 En Joanet a la via de la Carla.

 En Jordi

 Arribant a la R.1 de la nova via.

Una cordada autentica !!