23 de des. 2019

Descobrint una nova via a la Codolosa.




Aquest dissabte quedo amb el Jordi Puig i el seu fill per anar a la Codolosa a fer una via que s'ha obert nova a la part alta. Finalment el Jordi no pot venir perquè ha passat mala nit però quan arribem a la zona ens hi trobem al Jordi Martínez, en David i al Xermi que hi feien esportiva.
El Jordi s'apunta a venir amb nosaltres i fem una cordada de 3.
Comencem escalant la via Alimera i un cop a la R.3 veiem unes fites a la dreta que ens marquen el camí per anar cap a la part alta. Abans d'arribar un cordino ens ajuda a pujar per entre la vegetació i un cop al peu de la paret hi veiem dues línies amb parabolts. Nosaltres optem per la de la dreta que te una baga a la R.0.
La via te tres tirades, la primera és la més fàcil, te un passamà per fer un flanqueig amb vegetació.
La segona comença amb un tram amb roca delicada, a nosaltres ens han saltat 3 preses, i continua per una placa molt maca de bona roca.
La 3a. tirada és realment difícil i les assegurances allunyen força així que no podrem fer A0 per pujar i cal escalar o fer tota mena de trampes si no ho veus clar.
La roca tot i ser bona, encara te preses que salten, i a mi, que em va agafar la pluja a mitja tirada, em va fer falta l'estrep per anar pujant.
Un cop a la R.3 podem optar per baixar rapelant o bé com nosaltres continuar pujant per entre la vegetació fins arribar al camí que tenim 25m per sobre nostre. Llavors anem a l'oest i en pocs metres trobem la drecera del fra Garí que ens permetrà baixar de nou a Collbató.
Aquesta via permet enllaçar les vies de sota i pujar fins a dalt escalant 6 tirades i completar una bona matinal.
Equipada amb parabolts, calen 10 cintes.
Quan estigui més sanejada per les repeticions permetrà gaudir d'una bona escalada.
Caldrà tornar-hi a veure si la via que s'ha obert al seu costat també és igual de maca.


En Jordi escalant a la primera tirada en el moment d'arribar al passamà.

Escalant la segona tirada.

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Sorprenent com apareixen encara noves línies en aquesta zona!
Bones Festes, Salut i Roca, ah i Independència !!!