27 de set. 2020

Via desconeguda i esportiva a l'Abella.

Aquest dissabte hem pujat a l'Abella de la Conca a investigar per on va una via que fa temps que teníem ganes d'escalar. La via comença a on acaben les vies d'esportiva del sector església i abans de començar a pujar per trobar el sector a on hi trobareu la malats de Roca, la Pantera Rosa, la Llaç groc i la Marta. La trobareu uns 10m a l'esquerra de la n.1 i podreu veure un pitó clavat en una fissura uns 4m per sobre del camí.

Nosaltres hem fet 4 tirades i no sabem si continua més amunt. la via esta poc equipada, amb un parell de pitons, alguna baga i algun parabolt. Les reunions es fan en arbres i els rapels també els hi hem fet. No hem sabut trobar informació d'aquesta via, que deu fer força anys que està oberta ja que alguna de les bagues son molt velles.

Un cop de nou a peu de camí ens hem desplaçat uns metres a la  dreta i hem escalat les vies nº1,2 i 3 a on hem coincidit amb una cordada de Cardadeu, La Claudia, una polonesa molt simpàtica i el seu company en Ruben.

l via nº1 esta molt equipada i, tot i que la ressenya marca de IVº, hi trobareu passos de V.

La nº2 te dos trams de 6a...o més.

La nº és, com diu la ressenya 6a+.

A l'entrada del poble hi trobareu un rètol que anuncia que l'escalada hi està prohibida. Sembla ser que van caure pedres a les cases del poble, tot i que es difícil pensar que hagi sigut per causa de l'escalada. Tots i així, en Nico ens va informar que la prohibició afecta a la zona de sobre el poble i per tant trobareu escaladors a les vies que hi estan lluny.
Inici de la via de nom desconegut.

fissura de la 2a. tirada.

En Pany a la 4a. tirada, uns moments abans de fer un petita caiguda sense conseqüències gràcies a un dels pocs parabolts de 8mm que hi ha a la via.Inici de la via nº1. Educació popular.

Na Claudia i en Ruben

Cap comentari: