29 de maig 2022

Bob Esponja, Hijos de Palau, el Niño de los peines, Fase Uno

 









Aquest dissabte, tot i les previsions de molta calor, anem a Sant Llorenç de Montgai, a la Formiguera a escalar un seguit de les vies que darrerament han sortit força pels blogs.

Per apropar-nos als nostres objectius ho fem escalant la via Bob Esponja, una via fàcil i ben assegurada que et permet arribar a la part alta de la paret tot escalant en comptes de remuntar un corriol molt relliscós.

Pujo tot saltant-me algunes assegurances i les dues primeres reunions i amb 60m arribo molt just(en Pany surt uns metres) a la R.3. Des d'aquest punt veiem el camí que en uns 30m nes portarà al peu de la via El niño de los peines que era el nostre primer objectiu.

Arribem a peu de paret i una línia de parabolts ens fa pensar, per error, que és la nostra via. Resulta que en realitat és la via los Hijos de Palau, que comença en el mateix lloc que el niño de los peines.

Quan en Pany ha fet uns 15 metres ens adonem que la via continua recte amunt i que no fa cap flanqueig con marca la ressenya. Continua amunt havent superat uns passos de presa escadussera i sense gaires peus, que ens semblen passos de 6a més que de V+. De fet, de le ressenyes de les 3 vies de la zona, nosaltres i afegiriem mig grau a la dificultat.....i els V+ ens semblen 6a.

Un cop feta aquesta via, la rapalem i fem la del costat, la Niño de los peines, al darrera del Joanet i el Jordi.

Ara si que la via fa el flanqueig a la dreta que marca la ressenya, amb passos molt difícils.

Feta la via rapaelm de nou i en Pany fa la 1a. tirada de la via Fase Uno, i com que la calor apreta ja fort, decidim fer només aquesta primera tirada i deixar la resta per un altre dia.

Així que prenem el corriol de baixada de la via Bob Esponja i anem a buscar el cotxe per donar l'escalada per acabada i cercar la frescor d'un restaurant.

En Jordi pujant per la bob Esponja.

En Joanet en el flanqueig de los niños del peine.

En Pany en els primers metres de la via Los Hijos de Nadal.


Superant els darrers metres de la segona tirada per una fissura molt marcada.

En Joanet a la R.1 de la via el niño de los peines, el Jordi fent la tirada i en Pany iniciant-la



En Pany superant els metres mes difícils de la 1a.tirada de la via Fase Uno,abans d'entrar a la reunió a on hi ha una fusta per reposar els peus còmodament.



1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! sí que és finot el grau sí, nosaltres la Hijos de Palau la vam fer amb fred i la roca humida..., molt bo el mur de la segona tirada.