1 de des. 2022

Montroig. vies "café copa i caliquenyo" i "Chocolat"

 
El passat dissabte vàrem anar al Montroig a fer aquestes dues vies que fa pocs mesos que s'han obert.

Comencem per la via café copa i caliquenyo i ens trobem amb una primera tirada amb la roca vermellosa tipica de la zona que et fa dubtar de la seva consistencia i per tant escalo amb molta precaució. Més amunt la roca va millorant però sempre haurem de tenir precaució al cercar les bones preses.

La via te, a la sortida de la reunió de les 3 darreres tirades passos molt difícils que acabem fent en A0.

Darrera nostre puja una cordada amb el Juan Gutierrez, en David Palau i una noia de Málaga molt simpàtica.

Un cop a dalt baixem pel corriol que està equipat amb cordes fixes i quan arribem a l'alçada de la R.1, un corriol ens permet arribar-hi. En Jordi decideix descansar i baixar al cotxe i en Pany i jo comencem la via Chocolat des de la r1 que es compartida amb l'altre via.

La segona tirada va per una canal terrosa molt desagradable i quan he fet els primers 10 m. veig que a la placa de l'esquerra s'hi ha obert una variant per estalviar continuar per la canal . M'hi poso i son uns metres molt macos assegurats per 3 parabolts, que et porten a la R.2 de l'altre via. Fem aquí la reunió i en pany acaba per la canal, ara ja amb bona roca i amb passos de xemeneia la que seria la segona tirada.

La tercera tirada et mena a sota un bloc empotrat a la canal que obliga a uns passos molt difícils i poc assegurats a diferencia de la tònica d'aquestes vies. Jo opto per pujar per la placa de la dreta que és molt més assequible tot i no estar assegurada. La tirada acaba passant per davant de la R.3 de l'altra via i cercant la reunió uns metres mes a l'esquerra.

La darrera tirada és la més assequible tot i tenir algun pas de dificultat.


Baixem al cotxe i ens trobem a una parella , en Martí Dalmases i la seva companya, que han escalat la via "diedre blanqueta". La fem petar una estona i ens recomanen una via que han obert.


aproximació a peu de vies

Nom de la via

1a. tirada amb la roca que et fa dubtar.

Sortida difícil de la R.1


Primers metres de la 3a. tirada un cop superats els passos inicials en A0

Tram bonic dels darrers metres que fem escalant el diedre.


En Jordi arribant a la Reunió.
Foto cordada.


Tot baixant fem una foto a la cordada del Juan Gutierrez que està escalant la darrera tirada.

Escalant per la placa de la variant de la segona tirada de la via Chocolat, que estalvia continuar per un tram de la canal terrosa.


acabant la segona tirada , ara ja per la canal amb bona roca.

Darrera tirada de la via.
Aquesta és la via que ens va recomanar en martí Dalmases.