17 de març 2023

"via de l'Amadeu"

 




Aquest matí he anat amb en Jordi Martínez a sant Llorenç de Montgai, a la paret del pont, a fer la via de l'Amadeu, una via de recent obertura, molt assegurada i en la que s'hi ha fet una feina de neteja molt important. Felicitats als obridors de la via.


Per arribar al peu de la via, un cop travessat el pont, cal anar resseguint la pista que voreja la paret fins que arribes a un punt a on a la nostra esquerra, la paret queda enretirada i comença un camp de cereals. Allí marxa un corriol que ens aproparà a la paret . Una pedra amb el nom de la via ens indica l'inici.

Davant nostre hi ha una cordada que ja estan iniciant la segona tirada, en Manel i la Hita, amb qui anirem parlant i intercanviant comentaris.

La via està molt assegurada, per no patir i per poder trampejar els passos difícils si no es te el grau per fer-los en lliure.

Nosaltres, tal i com indica la magnifica ressenya d'en Joan Asín, hem sortit per la via Augusta, deixant de fer la darrera tirada de la via de l'Amadeu i escalant uns metres mes per la via Augusta.

El descens el farem caminant per un corriol de la cara Sud.

De material només ens calen 12 cintes i un estrep si no fem els passos de 6a en lliure.

Via recomanable.


En Jordi superant els passos de 6a+ de la segona tirada.

En Manel i la Hita acabant els darrers metres de la 5a. tirada de la via

En Jordi fent la penúltima tirada de la via Augusta


Escalant els metres finals de la via Augusta.

En Jordi arribant al final de la via Augusta.







1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Ja escalant entre setmana Joan ? que be que us ho passeu ! Felicitats.