16 de nov. 2023

via "La Retrobada" a la paret del torrent de Tagast ( Santuari de Corbera)

 



Aquesta setmana, després de molta feina de neteja dels arbustos que hi havia a la paret, amb en Pany hem acabat d'obrir una via a sota del Santuari de Corbera i avui n'hem fet la primera repetició amb el Joan Freixas i en Santi Archs.

Per arribar a la via hem de baixar als prats que hi ha a sota del Santuari de Corbera tot seguint marques de PR per una pista que hi baixa uns 100m abans del Santuari  i el camí marcat amb cordills vermells penjats en alguns arbres i fites de pedres. Per escalar la via caldrà arribar a la cresta de la paret caminant per un corriol obert per dins del bosc, primer en baixada i després en pujada, allí hi trobarem la R.3 i podrem iniciar els rapels que ens permetran baixar els 75 metres de la paret.

Un primer rapel de 27m un segon de 25m i un tercer de 20m. No es aconsellable unir els rapels ja que les cordes poden quedar travades amb la vegetació. Es millor fer-los amb una sola corda de 60m.

La via esta equipada amb ponts de roca, pitons i parabolts, i per fer-la ens caldran 14 cintes.

La roca en general és molt bona, la dificultat ronda el Vº i només trobarem un pas més difícil a la sortida de la R.1 que es pot fer en A0.

Espai de l'aparcament.

Primers metres de la 1a. tirada.

Arribant a la R.2

             Sortint de la R.2 tot continuant amb una roca boníssima un cop neta de vegetació.

                                                 Superant un desplom de la 3a. tirada.

                                 La cordada en el cim de la cresta un cop acabada la via.