18 de jul. 2024

"via de les Àvies" per la variant "Iaies" i via "Diedre". escalant a l'ombra !!

 



A sota el Santuari de Corbera hi podem escalar a l'ombra fins ben entrat el matí, i aquesta és la proposta que li faig al Pere Joan quan quedem per escalar junts després de molt de temps de no haver-ho fet.

La Montserrat aquesta vegada no ens acompanyarà, i no per falta de ganes, sino perquè te una lesió al genoll que l'obliga a fer repos una temporada. Ella passejarà pel prat de sota el Santuari de Corbera i observara unes precioses salamandres que hi ha en un abeurador proper, metre nosaltres escalarem.

Les vies escollides son en primer lloc la via de les Àvies, per la variant de les Iaies, que és el darrer pany de paret que hem equipat amb en Pany i que et permet fer aquesta via tota en lliure amb una dificultat que no supera el V+.

Com totes le línies que hi hem obert en aquest pany de paret, esta equipada amb parabolts, pitons i bagues i només cal portar cintes exprés.

La via la podem fer amb 4 tirades curtes, tot i que nosaltres l'hem fet en dues.

Un cop al cim de la paret hem tornat a baixar al peu de la paret per fer la via Diedre i així continuar escalant a l'ombra, i acompanyats per un aire fresc que ens ha permès escalar amb una temperatura perfecte.



La paret a l'ombra ens espera !!


La via comença per un mateix pany de paret que la via de l'aresta d'Espinalbet, per després marxar a la dreta. Allí hi trobarem una possible R.1 amb un parabolt i un pont de roca.


Una cinta ens indica que la variant Iaies comença en aquest punt.


Magnifica placa i roca molt bona.


En Pere Joan arribant a la Reunió.


Ja a la via de les Àvies.





Inici de la via Diedre.

Al peu de via.