5 d’oct. 2024

Via dels iaios (entrada nova) i placa de la llum(sortida original)

 


Fa uns quants dies en Joan Freixas em va dir que la plataforma de la R.0 de la via dels Iaios s'havia enfonsat, així que decidim anar a veure la magnitud de la tragedia i a posar-hi remei.

Així que hem netejat la paret i ara la via dels Iaios comença en el mateix lloc que la via de la placa de la Llum.  i es desvia a l'esquerra tot just començar o bé uns metres mes amunt.

Hem muntat una reunió amb 2 ponts de roca que serveix de R.0 de les dues vies.

Un cop feta la via hem tornat a baixar per fer la via de la placa de la llum i sortir per la darrera tirada Original que va obrir en Joan Casòliva fa 16 anys, i que en Joan Asín i companys van repetir fa uns quant dies.

Nosaltres hem netejat el flanqueig que va d'una reunió a l'altra, hem posat una baga nova a la savina a on n'hi ha una de molt vella i hem trobat una segona baga molt vella en un boix mort que ja no servia per res.

Ara, amb la línia neta d'argelagues, es passa prou bé i esdevé una sortida diferent a la que fins ara es feia i permet anar a buscar la bonica placa final que va obrir en Joan Casòlives i que coincideix amb la via dels Iaios.


Netejant la nova entrada a la via dels Iaios i muntant la reunió de dos ponts de roca.

Per iniciar la tirada es poden seguir dues línies separades per un pi. Totes dues netes i equipades.

Inici del flanqueig a la darrera tirada de la placa de la llum.

Netejant la línia.

Amb la línia neta ja es passa molt bé.



Regal final , un casc de rovellons !!!!