27 d’abr. 2009

Via Mompart a la Miranda de les Boïgues. Agulles, Montserrat


Aquest dissabte les previsions eren de pluja i varem decidir quedar-nos aprop de casa.
La via Mompart a la Miranda de les Boïgues és una d'aquelles clàssiques que jo havia fet als 17 anys amb bota rígida i clavant, que molts anys més tard havia repetit un cop ja havia estat re equipada i que tenia ganes de tornar a fer.

Varem coincidir a peu de via amb una cordada de Terrassa ( En Josep Berenguer i dos més) i nosaltres varem entrar per la primera tirada de la via Grimpanautes, més directe i equipada amb bolts, mentres que ells ho feien per la via original i fent el llarg i una mica exposat flanqueig de la primera tirada original.
Finalment ens trobàvem tots a l'amplia 1a reunió i els uns darrera dels altres continuàvem junts amunt.
Al darrera pujava una altre cordada i més tard diferents cordades escalaven l'agulla per altres vies, vaja que molta gent va tenir la mateixa pensada !!

La nostra primera tirada te un pas molt finet, que no és obligat, i quan arribes a la reunió,
( a uns 15 m) cal flanquejar 5 m a l'esquerra per entrar a la R1 de la via Montpart. La segona tirada de la via continua per l'esquerra a trobar un diedre que assegurat amb bolts i algun ferro vell ens portarà a la còmoda segona reunió. La tercera tirada és el diedre que parteix l'agulla de dalt a baix i que està equipat amb bolts i algun ferro vell. La roca està una mica descrostada en algun pas i cal anar-hi en compte.


Vista de la paret des del refugi Vicenç Berber

El Jordi sortint de la R2 per fer la tercera tirada.

3 cordades fent l'agulla per diferents vies.

5 comentaris:

Mingo ha dit...

Escalar en peus de gat, un altra cosa de totes maneres, a mi em passa, que de vegades penses com collons passavem amb les botes. Felicitats per l'activitat, deu de ser una de les agulles més escalades últimament pq el cap de setmana passat tb havia molta gent. La cordada de la dreta esta a la Vidal?.
Records

Jesús Alejandre ha dit...

Tots hi èrem el dissabte allà. Nosaltres vam entrar a la Montpart, darrena d'uns xicots de Tivissa. Sembla que fins que no s'acabin les prohibicions i el temps no faci net, escalarem força aquí.
Llàstima de no haber coincidit.

Jesús.

Gatsaule ha dit...

Sembla una bona via, a veure si alguna d'aquestes tardes hi anem a treure el cap!

PGB ha dit...

Li guardo molt bon record. Va ser la meva primera via a la regió d'Agulles :)

Eduard ha dit...

La darrera foto més que la Miranda de les Bohigues semblen les Rambles!!
Bona escalada!!