17 de maig 2009

En btt pels voltants de Fonollosa

Ca l'Escloper, una casa de pagès restaurada per fer-hi turisme rural que val la pena visitar !!

Aquest diumenge teníem una celebració a Fonollosa i jo ho he aprofitat per fer-hi una volta en bicicleta. Al matí, mentres els altres estaven a l'esglesia veient com l'Alba feia la primera comunió, jo he sortit de Ca l'Escloper, la casa de turisme rural a on hi hem fet el dinar, per anar fins a Castelltallat. Com que no conec els camins de la zona hi no havia tingut temps per carregar-me cap ruta en el gps, he decidit pujar a Castelltallat anant per la vella i tranquil·la carretera de Calaf fins que et trobes el camí rural asfaltat que et porta al poble. Per tornar he seguit pistes forestals tot seguint el GR-3 i els indicadors que et trobes en els camins.

La volta ha sigut de 21 km i 545 metres de desnivell acumulat. trobareu el track a Wikiloc

Quan pujava a Castelltallat m'he trobat un parell de tartanes, de les que es lloguen per fer-hi una ruta per aquestes contrades, tot resseguint cases de turisme rural a on hi fan nit i hi mengen.



L'observatori astronòmic de Castelltallat, és un altre de les possibilitats interessants que la comarca ofereix als visitants.

L'esglesia de Castelltallat, és un bon mirador de la comarca i de la muntanya de Montserrat.

Després de dinar al patí de ca l'Escloper, per cert molt i molt bé, la Neus i jo hem tornat a Sant Fruitós en bicicleta per tal de cremar una mica tot els que havíem endrapat !!


La ruta, que passa per Canet de Fals i Callús, ha tingut 30 Km i 380 m de desnivell acumulat.
Trobareu el Track a Wikiloc.


El pla de Bages està molt ufanós i els camps auguren unes collites molt abundants que no tenen res a veure amb les de l'any passat.