12 de des. 2009

Montserrat. Reequipades dues vies d'en Guzman / Silva



Avui hem anat a escalar un parell de vies reequipades recentment per en Jordi Brasil i un dels escaladors que en el seu dia les van obrir, en Guzman.

La Guzman/Silva del Gorro te dues tirades, les originals, més una tercera que s'hi ha afegit i que et fa fer uns passos d'artificial per arribar al cim del Gorrro.
Nosaltres hem enllaçat les dues tirades i hem rapelat la via des de la R2, perquè el fort vent i la boira que hi feia no ens animava a pujar a dalt del cim.
La roca de la via és compacte encara que una mica relliscosa en els primers metres.
La via està molt ben assegurada. En els darrers metres la creua la via Bhoemia Rapshodi, equipada amb espits verds, que fins llavors pujava a la seva dreta, i que te la seva 2a R uns metres més amunt i a l'esquerra.

Pujant pel costat de la gran llastra que te un parell de llocs per a on es pot enllaçar amb la via de descens del Gorro.

L'agulla del Pla dels Ocells és una petita agulla, eclipsada per la Panxa del Bisbe, però que te una roca prou bona en els llocs a on s'ha sanejat. Tot i això tot fent la via Guzman/Silva vas trobant llocs a on cal fer caure encara força llastres inestables.
S'ha reequipat tota la via excepte els darrers metres que et porten al cim de l'agulla. Per arribar a dalt de moment hi trobem un espit i un cop al cim, podrem rapelar des d'una gran anella de la vella reunió.
Via curta i agradable de fer.

La primera tirada és molt fàcil i es pot fer desencordat.
La segona tirada te bona roca i passos molt verticals.
En el flanqueix de la 3a. tirada, una via que puja directa al cim, creua la nostra línia.

L'agulla del pla dels Ocells i la Panxa del Bisbe, i al fons el Cavall Bernat tapat per la boira
L'Oriol a la R2, amb fred però content perquè els vells burils i pitonisses han sigut complementats amb parabolts.
Una pitonissa amb filferro. Segurament no aguantaria més de 50kg.

Contents dalt del cim després d'haver escalat una nova agulla, desconeguda per nosaltres.

8 comentaris:

Jordi_Brasil ha dit...

Es fantastic haver recuperat una via la cinquena oberta al gorro que es trobava olvidada i una agulla eclipsada per la enorme panxa del bisbe, pro bonica de escalar.
Dintre de poc restaurarem la 3 del Guzman, la Same del Cap de gat de Mullapans.

ya estem restaurant les del "Manolo" Muñoz a Gorros.....y la susibel....

Mingo ha dit...

Ostia Joan l'agulla del pla dels ocells, aquesta la vaig fer, crec que tenia 17 anys, però em sembla que vam pujar més a la dreta.
Veig que per aqui tb va fotre fred.
Salut

Jaumegrimp ha dit...

Aquest dissabte em sembla que ens van enganyar a tots!! com que el fred arribaria el diumenge a la tarda eh? A Gorros hi havia de fer molta rasca no? nosaltres érem una mica més avall , a la Plantació
i a la primera via ens van quedar els dits garratibats! per sort va baixar una mica el vent i la temperatura va pujar una mica i encara vàrem disfrutar, ara el sol ni ensumar-lo.
A la cara sud de Gorros hi havia força gent, a estones la boira s'aixecava i ens els deixava veure, que sentir-los sí els sentíem, vaja tip de cridar es van fer!

Gatsaule ha dit...

Està molt bé això d'anar recuperant vies velles, ens dóna més espai per recórrer!

INDI ha dit...

Mola reequipar les vies antigues, però sense alterar el traçat, ja que tinc entes que en aquestes restauracions s´han afegit parabolts, canviant el caracter de la via, de manera que a Gorros al final totes les vies seran iguals.
Salut

Anònim ha dit...

Hola Oriol,

Ante todo , gracias por hacer la via, gracias por que veo en vuestros rostros una gran felicidad como amigos, como compañeros de cordada, con el único fin de ser uno para el otro.

Soy Juan MIguel Guzmán, gracias por vuestro respeto de no romper los seguros. Espero lo hayais pasado bien, vuestra foto así lo refleja.

Al Indi.solo decirle que está mal informado, no se ha cambiado el itinerario, sólo se ha puesto algunos seguros. Cuando los que la hagan como Oriol me digan, sacamos algunos seguros.y sea mayoria..entonces lo haré, mientras tanto solo exijo respeto.

Un sincero saludo..a los auténticos escaladores montserratinos.

rejondo ha dit...

Hola,
Avui he anat a repetir la preciosa via Guzmán-Silva al Gorro Frigi, i m´he trobat que han tallat a rel els parabolts. ..Fa uns mesos la vaig fer la mateixa via i estaba en perfectes condicions.
Vull preguntar si es dessitg expres dels aperturistes (he vist que el Sr. Guzmán ha posat un comentari (aprofito per felicitar-li la primera ascencio!)), o ha sigut per un acte integrista.
Fa mol poc també una (o un parell)de vies d´en Guillem Arias han sigut saquellades (crec que han tret els parabolts).
Si us plau, si algú veu en directe un acte bandalic d´aquests, facin fotografíes (gairabè tots tenim camara al movil), per tal de denuncir al/s implicats.


Juan Miguel ha dit...

Los cobardes de conocerán por sus actos en el anónimo, jamás peté o quité un clavo, si no los necesito, no los rompo, como un día hace décadas ví , en la Badalona un guiri, parecía inglés, era alto , rubio y no dijo de nada estaba en su honda
descalzo, en primavera, a pelo paseándose por todo el gorro frigi,de izquierda a derecha de arriba abajo, aluciné me sentí un simple aprendiz de la roca, estaba mojada, aluciné su fineza y respeto, sea escalador, o persona, no ha roto nada. Mis máximos respetos, al igual que aquellos que comienzan a escalar que se aseguran a todo. Es una cuestión de respeto.