13 de set. 2010

Pedraforca sud. Les Llosanques


La foto i més informació la trobareu al bloc del muntanyenc


Aquesta ressenya la trobareu al bloc de l'Agrupació Excursionista de Catalunya

Feia temps que tenia a la llista visitar aquesta zona d'escalada i el diumenge vaig engrescar a les 3 dones de casa perquè hi anéssim. El pla era que la Neus i la Carla buscarien bolets i l'Aina i jo escalariem. Més tard vaig trucar al Toni per demanar-li informació de la zona, ja que ell ja hi havia estat, i també el vaig convèncer perquè m'acompanyés.
Varem deixar el cotxe a dalt de tot de la pista forestal que puja de la carretera de Saldes ( cal un 4x4 per pujar-hi) i amb 1h de camí ens plantàvem, després de passar per Prat de Reo, al peu de les vies.
El lloc és preciós i a més et trobes una font d'aigua fresca pel camí.
La ressenya que va penjar el Joan en el seu bloc, com ell mateix hi diu, no és del tot exacte, però et permet situar-te i identificar les vies. Pel que fa al grau de dificultat jo hi afegiria mig grau ja que considero que es fan passos i trams de V grau.
Al inici de les vies hi ha una fletxa picada a la roca.
Hi ha varies línies equipades amb parabolts de 8mm i de 10mm. Els bolts estan molt allunyats i pot ser interessant portar friends i tascons. Nosaltres varem fer 2 vies la n.2 i la n.5 i no varem posar res.
La roca és molt abrasiva i adherent. Es puja per unes canaleres brutals, i tot i la verticalitat que en algun punt te la paret, es fa força bé. Els peus de gat us poden quedar destrossats !!
A sota d'aquest amfiteatre per on pugen les vies, al costat de la dreta, hi ha també un gran pany de paret amb vies equipades que tenen molt bona pinta.
En definitiva, una zona molt recomanable que bé val una visita !!

El Toni iniciant la via n.2

l'Aina en els primers passos verticals de la via.

El Toni i l'Aina a la R1.

l'Aina sortint de la R2.

Pare i filla gaudint junts de l'escalada. Cal aprofitar-ho ara que podem !!

l'Aina rapelant la via amb Prat de Reo al fons.

Inici de la segona via de la jornada.
Arribant a la part més vertical de la via. Canaleres brutals que et permeten pujar encastant els peus i fent pinça amb les mans. V grau.


Aquest és el pany de paret que trobareu abans d'arribar a les vies de les Llosanques ( a sota i a la dreta) per on també hi pugen vies .

3 comentaris:

Llorenç ha dit...

Vaja!! quin plaer disfrutar d'aquestes parets en familia! felicitats!

Veig que no soc l'unic que te aquestes vies en llista d'espera! a veure si ens hi apropem, tenen molt bona pinta per passar un dia pel Pedra amb tranquilitat!

joan asin ha dit...

Aquesta zona no la tenia present, fa bona pinta, queda apuntada.

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan! Aquí hi vaig anar a parar un dia que el fred i la pluja ens van fer baixar del camí del Trò, anava amb el Josep i ell recordava aquestes vies, les vaig trobar amb algun pas complicat, però la pluja no ens va deixar fer-hi gaire feina.