29 de nov. 2010

La Codolosa. " La Rampa"



Aquest cap de setmana he fet un intensiu a la Codolosa, El dissabte només tenia un parell d'hores a la tarda i vaig anar amb la meva filla a fer "la via de les cabres" que encara no havia pogut fer de primer a causa de la pluja.
Alguna cordada ja l'ha repetit i hi ha deixat rastre. Han robat la cinta del pont de roca de la primera tirada ( n'hi he posat una altra) i van deixar una borilla entaforada en una fissura a la R.2.
Ja ho deia la meva avia, hi ha escaladors dolents que fumen...
El diumenge vaig tornar-hi amb el Xavi, que s'està recuperant d'una lesió i només volia fer una matinal.
Varem fer la via Full Equip, que per mi és la millor de les que he fet a la Codolosa i després una que puja a la seva esquerra, “ La Rampa” equipada amb espits i que a mi em va agradar força.
Investigant per la xarxa, es veu que aquesta via continua més amunt per poder fer més de 200m, tot i que hi ha un tram que cal fer caminant.
En el bloc del Xavi Diez hi trobareu més informació.
Per fer el descens, si es fa tota la via, cal agafar el camí que passa pel costat mateix del final de la via i que ens deixarà a l'aparcament dels diposits de Collbató.
La darrera tirada està equipada amb parabolts i al seu costat hi puja una variant també equipada amb parabolts.




1a. tirada. 25 m. 2 espits . Només te una pas de IV a l'entrada de la via, si comences per una fissura desplomada, la resta és una rampa de III.
2a. tirada 25m. aquesta te els passos més difícils de la via. 6a( Ao 5+). Està molt assegurada i és maca
3a. tirada 20 m. Aquesta puja per un diedre de IV+ assegurat amb 4 espits i amb roca molt bona. És pot enllaçar amb la següent
4a. tirada 15m. Magnifica placa de Vº amb roca excel·lent. En aquesta hi ha un punt a on els espits allunyen però es pot posar un alien vermell en una fissura que hi ha.

Descens. Les reunions de la via no estan gaire ben equipades per rapelar i a nosaltres ens va semblar millor caminar 50m. a la dreta i baixar rapelant per la via de" l'Avi Grimpador".

Via recomanable.

6 comentaris:

llembresku ha dit...

Ei Joan!!! Tard o d'hora ens hi arribarem per aquí a la Codolosa. A no recordo quina R dels Replicants, també hi havia una "burilla" de cigarret en un forat. Potser que els que fumen s'emportin els rastres cap a casa, que a la muntanya no hi fan res!!!!!!! Salut!

Jaumegrimp ha dit...

Joan, veig que finalment no vas poder lligar caps amb el Josep...però tanmateix ben acompanyat vas poder anar a fer la teva via! enhorabona.
La via aquesta La Rampa no la tenia controlada, sembla una bona opció no?
a més si pots continuar-la fins dal de tot...m'he mirat el blog del Xavi i ja tinc la ressenya, queda a la llista per aquest hivern.

joan asin ha dit...

Ei Joan veig que has deixat Gorros i estàs hivernant a la Codolosa, je,je

Joan Baraldes ha dit...

Llembresku, totalment d'acord amb tu.
Jaume, la via està bé. Jo penso tornar-hi per fer-la fins a dalt.
Joan, La Codolosa és una opció ràpida i segura i encara hi tenim feina a fer !!

Mingo ha dit...

Aquesta via crec que no l'he fet. Ets tot un expert de la zona.

Joan Baraldes ha dit...

Mingo, aquest dimecres hi vaig tornar per veure la part de dalt de la Rampa i te molt bona pinta.
A més hi he descobert 2 vies que no coneixia a l'esquerra de la paret, 25m més enllà de de la via l'ultim flutter !!
Hi tenim encara molta feina a fer !!
salut i a tibar