26 de des. 2010

La Codolosa. La Rampa i El Balcó de la Codolosa



Abans de començar les festes de Nadal, amb l'Eduard varem fer una escapada matinal a la Codolosa a fer "la Rampa", una via que jo ja havia fet en la seva part inferior, i que tenia ganes d'acabar fins a dalt.
Aquesta via et permet fer 7 tirades, segons la ressenya dels escaladors que la van obrir. Però si vols anar per feina, com que les tirades son curtes, es poden enllaçar i fer-la en 4 tirades, 2 a la part inferior i dues a la part alta.

A la part alta, l'escalada comença amb una placa de V grau i molt bona roca. Continua per una rampa de III que es pot evitar per l'esquerra, i acaba en un mur desplomat a on hi trobarem els passos més difícils.
La via original crec que deu anar per la fissura de l'esquerra, una mica trencada, fins a sota el desplom, per després flaquejar a la dreta i fer la sortida per la fissura que puja pel mig de la placa. Actualment hi ha dues línies de parabolts que pugen més directament i amb passos més difícils. Nosaltres varem començar per la fissura per despres saltar a cercar els parabolts de la placa que pugen recte amunt.
A dalt hi ha un pas atlètic, difícil i molt maco, que està ben assegurat i que et fa gaudir molt dels metres finals de la via.
Part baixa de la rampa.
Darrers metres de la part alta de la Rampa. Un pas extraplomat molt maco i ben assegurat

" El Balcó de la Codolosa" una via nova.
El divendres amb l'Aina vam anar a estrenar el material d'escalada que ens han portat "el Reis" i ho varem aprofitat per obrir una nova via a la part alta, 10 m a la dreta de la Rampa.
Ara tenim, la part alta de la Codolosa, les dues tirades de dalt de la Rampa, amb dues variants, i la nova via, " El Balcó de la Codolosa".
Son diverses opcions que permeten allargar l'escalada de qualsevol de les vies de sota.



El Balco de la Codolosa. 50 m. de 5+ i A1e (o 6a+ ?)
1a tirada 35 m V, IV i III, 2 parabolts
2a tirada 15 m V, A1e, V+ i V, 3 parabolts
El peu de via o R0, està en un indret comode i segur i no te cap parabolt.
La R1 te un parabolt amb anella i es pot reforçar amb un friend mitjà.
La R2 (al cim) te dos parabolts, un amb anella, però no cal rapelar ja que el camí ( la dracera del Fra Garí) passa pel costat mateix.