14 de juny 2011

Agulles : Mirador de la Miranda i Saca Gran

La ressenya la trobareu a la Panxa Trepadora


Dilluns engresco a l'Aina per anar a escalar a Montserrat. Jo tenia ganes de fer l'agulla del mirador de la Miranda que encara no havia fet i que segons la nova guia d'agulles estava equipada.
La veritat és que em va decebre per la qualitat de la roca. Deu ser una agulla que no es fa gaire i te una roca força trencadissa.
Els primers metres son fàcils i no trobem res fins que arribem a on la paret s'adreça i allí hi ha un cap de buril pel que cal portar una plaqueta recuperable. uns 3 m més amunt, assegurant el pas més vertical de la via ( jo diria que és un V) amb roca dubtosa, hi ha un espit i 1 metre més amunt un parabolt que assegura la sortida d'aquest tram vertical després del qual hi ha la reunió amb 2 espits amb anella. La segona tirada te un parabolt a la sortida de la reunió i un espit 10 m més amunt. La R2 també son dos espits amb anella.


Mirador de la Miranda.
1a. Tirada 30 m. V, 3 cintes exprés
2a. tirada 30 m. III+, 2 cintes exprés.
Reunions amb anelles per rapelar.

A continuació varem pujar fins l'agulla dels Espeleòlegs amb la intenció de fer la via que puja per l'esquerra de l'Aresta Brucs que, segons la guia està equipada, però jo vaig pujar fins a l'alçada de la 1a reunió de l'Aresta i no vaig saber veure cap espit, i com que recordava que per fer l'Aresta Brucs cal un detector de caps de burils per poder-te assegurar, vaig decidir baixar i arribar-nos fins la Saca Gran a fer l'Aresta Brucs que és molt maca.




Aresta Brucs de la saca Gran

1a. Tirada. 30 m V, 1 espit, 2 parabolts i un clau. portar friends mitjans
2a. Tirada. 25 m IV+, 2 parabolts i 2 claus.
3a. tirada. 25 m V-, 2 parabolts i 1 espit.

Descens 1 rapel de 20m.

Via recomanable.

En els passos difícils de la 1a tirada del Mirador de la Miranda


l'Aina a la segona tirada de la Saca Gran

l'Aina, després del rapel de la Saca Gran, amb l'agulla de l'Arbret al fons.

4 comentaris:

Joan Prunera ha dit...

Hola Joan. Aquesta via, la vaig fer fa un munt d'anys i no sabiem ni com es deia (la roca i la via), era la època que començavem, ni enrecordar-me de com es. Aquesta nova guia d'Agulles sembla que està molt be, tot i que es un "totxo" per dur-la a la motxilla, no?

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
És una via que te un pas difícil i amb roca dolenta per arribar i sortir de l'espit que l'assegura i que et deixa un mal regust de boca. L'inici i el final de la via son fàcils.
A veure quan tornem a quedar

salut i a tibar

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan! un cap de setmana ben aprofitat no? veig que el Puigmal va anar prou bé amb volta circular inclosa.

Joan Baraldes ha dit...

Si Jaume, vaig poder fer activitat cada dia i l'excursió del Puigmal és molt maca.
Quan vulguis tornar a sortir, fes-me una trucada.

salut i a tibar