20 de jul. 2011

Collbató. Esperons del Fra Garí


Aquesta via, de la que vaig obrir 3 tirades amb el Josep i la Imma, et permet fer una llarga escalada que seria molt més bonica sinó fos perquè es veu contínuament trencada després de cada tram escalable.

A la via hi arribarem seguint el camí del Fra Garí que surt dels dipòsits de Collbató. Primer deixarem a la nostra dreta el corriol que porta a la Codolosa i més amunt la drecera del Fra Garí que és un PR. Quan el nostre camí baixa a l'esquerra per creuar el torrent sec, una fita senyala que cal deixar el camí i pujar per la llera seca d'aquest torrent fins al peu del primer esperó de la via.

La via combina trams fàcils amb alguns de difícils i molt potents, sempre amb tirades curtes i que et porten per roca molt bona o força delicada. En definitiva que hi ha una mica de tot.
Només cal portar 6 cintes exprés i el descens el farem per camí del Fra Garí que trobarem al davant mateix del llençol a on abans hi havia una senyera pintada i ara hi ha "propaganda electoral".

El Jaume a la 1a tirada

En els passos més bonics de la 3a tirada

Escalant la sisena tirada, la millor placa de la via

En la darrera tirada després de superar, en A0, el pas més difícil de la via (6b)

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan! bona ressenya, ara això de 6b al pas final no sé...ho haurà de tastar algun Bou, que igual és 6c...

joan asin ha dit...

Ei dissabte a Ca l'Anna la colla de veterans ens van parlar que l'havien fet però encara no estava ressenyada, no heu perdut pistonada, je,je.

Joan Baraldes ha dit...

Tens raó Jaume, el grau en lliure d'aquest pas l'haurà de dir algú que el pugui fer.
Si Joan, es que jo ja sabia que estava acabada perquè havia parlat amb la Imma i m'ho va dir.
salut i a tibar

karles ha dit...

L'he feta aquesta tarda amb mon germà. Es una via força distret, llàstima dels parèntesis a peu pla! Hem vist al L3 2 vies d'esportiva a la dreta amb R amb cadena, en sabeu res? ...i al L5 un parabolt solitari a l'inici de la magnífica placa, sembla ques s'obre una variant... De la ressenya dir que no es veu el penúltim resalt, amb un tram encare molt brut (s'ha fet molta feina de neteja pero hi ha molta terra i la roca dona yuyu)i respecte al "6b" ...que el provi un altre, jo A0. Per cert, no hem passat gens ni mica de calor.

Salut i a tibar

karles