10 de gen. 2012

Via "New York 2012". al Mirador de Sant Joan.








El dia 4, amb el Miquel vam pujar a Sant Joan a fer una via dels germans Masó que feia temps que teníem a la llista. La Integral Josep Barberà.
Aquesta és una via maca i recomanable que et porta a escalar dues agulles de la part alta de la Plantació.

Al fer les dues darreres tirades de la via, les que pertanyen a l'agulla del " Mirador de Sant Joan" em va semblar que al seu costat hi podria anar una via de característiques similars i, com que l'aproximació des de Sant Joan és molt curta, em vaig proposar tornar-hi per obrir-la.
Així que l'endemà, acompanyat per la Neus i amb un fort vent que semblava voler-nos arrancar de la paret, vaig obrir aquesta via en record de la nostra estada a Nova York per visitar a la nostra filla Aina que hi està vivint.

La via te les mateixes característiques que la Josep Barberà però, al anar a la seva dreta, he trobat una mica més de verticalitat en les plaques de les seves dues tirades.
Caldrà portar un joc de friends per assegurar la primera tirada, ja que els parabolts allunyen en el tram més fàcil.

L'aproximació des de Sant Joan és la mateixa que per la Integral J.Barberà però molt més curta ja que ens quedem a mig camí, seran uns 12' des del funicular.
Uns 25 m abans d'arribar a peu de via, podrem veure els parabolts grocs de la via " La Torna" que ha obert fa poc en Guillem Aries i que, dibuixant una clara diagonal a l'esquerra per plaques molt tombades i fàcils, acaba a pocs metres d'aquesta via.

El descens el farem caminant i en 5' estarem a Sant Joan.

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bentornat Joan! ja he vist el blog de la teva filla, que bé que us ho vau passar oi?
Es veu interessant la via, no perds el temps eh?
Una abraçada i a veure quan ens veïem

joan asin ha dit...

Anem forts enguany eh Joan. Els parabolts allunyen?, això em recorda alguna cosa je,je. Enhorabona.

Mingo ha dit...

Home Joan,feia dies que no sabíem de tu.
Enhorabona per obertura. Fins aviat

karles ha dit...

avui l'he feta amb la isa (mare de les nostres criatures) amb sol pero un vent gelid. al L1 no he posat res (de fet m'he saltat la darrera xapa). encara falta una bona sanejada (m'han saltat algun que altre bolo i algunes llastres estan de mira'm pero no em toquis)pero l'hem disfrutat (fins ara, que estic amb febre!)

salut i tibar

karles

Joan Baraldes ha dit...

Hola Karles,
Me'n alegro que l'hagueu gaudit.
Salut i a tibar