13 de juny 2013

Monestir. zona del camping. via " Queralt - Ona"



Després de molt temps de tenir aquesta via oberta per la colla "Colla xapoutot" a la llista de pendents, finalment vaig convèncer al Jordi Puig i aquest dimecres a la tarda vam fer cap al Monestir i, amb una curta i ombribola aproximació, vam arribar a peu de via. Els comentaris llegits a la "xarxa" al respecte de la dificultat d'alguns passos, la roca dubtosa en algun tram i l'exposició perillosa dels primers metres de la sortida de la R.2 es van confirmar.
La via va anar de menys a més i la varem acabar, després de fer la magnifica darrera tirada, amb un bon regust de boca. Aquesta és una via a on cal escalar força entre assegurances, que algun tram terrós i de roca dubtosa fan que baixi la qualitat, però que la placa de la darrera tirada et fa gaudir molt, tot i que al meu parer, l'inici de la mateixa està mal assegurada.

1a. tirada. 30m V+A0. 8 o 10 parabolts.  Inici fi i vertical que ens porta a un tram molt difícil que vam fer  en A0 amb l'ajuda d'una cinta "tramposa". Tot seguit un flanqueig difícil i amb roca una mica dubtosa et porta a un segon tram desplomat que tornem a fer amb A0. Entrada a la reunió terrosa.

2a.tirada. 40m V+ A0. 8 o 10 parabolts. Inici fi que superem amb passos variats de placa i diedre. Una llastra "inestable" que està encastada al diedre ens ajuda a fer-los. Una petita feixa herbosa parteix la tirada i en porta a la segona placa que amb passos difícils i de finura ens permeten anar pujant fins arribar a l'entrada de la R.2 que, al ser molt terrosa, fa de mal fer.

3.tirada. 50m V+. 10 o 11 parabolts. Inici molt finet i exposat per arribar al primer parabolt. La resta de la tirada és molt bonica, tot i que cal controlar la roca ja que malgrat semblar molt bona, encara te alguna presa que ens pot caure. Quan arribem a una sabina ens hi haurem de posar a sobre i, només llavors, podrem veure un parabolt que assegura el pas d'una panxa amb roca dubtosa i que et porta als darrers 15m de la via a on la dificultat baixa molt però la roca ja no és tant bona.

Material. 12-14 cintes exprés. algun friend petit i mitja, bagues per sabines.Un estrep pot ser-nos util

Descens: Les tres reunions estan equipades per rapelar. Nosaltres hem baixat amb 2 rapels. 1 de 50m i un de 60m.

Recorregut de la via vist des del camí

Superant el segon tram desplomat de la 1a. tirada

El Jordi entrant a la R.1

 El Jordi negociant els primers metres de la 2a. tirada.

El Jordi arribant a la sabina de la 3a. tirada que marca el final de la placa i l'inici de les rampes de roca no tant bona abans d'entrar a la R.3

2 comentaris:

joan asin ha dit...

Ei bona via, enhorabona

Jaumegrimp ha dit...

Una via exigent aquesta! i sí la darrera titrada el primer bolt és força amunt....adrenalina assegurada