17 de febr. 2014

Paret del Pont i Cilindre



Aquest dissabte érem sis i jo havia de tornar d'hora a casa, així que vam quedar a Sant Llorenç perquè per escalar no cal aproximació i tens força vies per triar i remenar.
La colla encara no havia escalat cap via a la Paret del Pont i per tant els vaig proposar que una cordada comencés per la via Normal i l'altre per la via Neura i acabéssim junts dalt de la cinglera.
El Toni , el Jonás i jo vam anar a la Normal, mentre que el Pany, el Jordi i el Joanet anaven a la Neura.
Nosaltres vam fer les 2 primeres tirades, i com que no teníem ganes de fer Ae en la tercera, vam fer un fàcil flanqueig a la dreta i varem retrobar-nos amb els altres companys per escalar junts el bonic esperó de la via Neura, i acabar al cim en una darrera tirada de la integral Pim Pam gens interessant, però que et permet arribar a dalt fent un únic pas d'escalada.
Combinació de vies fàcil i agradable de fer per conèixer aquell pany de paret, que te una roca molt més bona del que pugui semblar des de la carretera.


 El Toni a la 1a. tirada de la Normal a la Paret del Pont.

 El Jonás, fent un bonic pas de la 2a. tirada.

 Mirant la continuïtat de la via.

 Fàcil flanqueig a cercar la via Neura.

 El Joanet fent la bonica 2a. tirada de la Neura i jo apunt per seguir-lo.

 Fent l'únic pas d'escalada de la 4a. tirada.

Foto-cim de les dues cordades




La següent via que va fer la nostra cordada va ser la via Ribes -Sabaté al Cilndre  que jo ja havia repetit el 2010 amb el Jaume Planell i de la que en guardava un bon record.

Vaig començar la 1a. tirada, que és vertical i amb alguns passos força atlètics, fins a l'arbre a on es fa la 1a. reunió. Un cop allí una cordada que passava per sota i que acabava de fer la nostra via ens va advertir que a la tercera tirada hi havia un "escurço" prenent el sol al mig de la via !!!
Com que aquella tirada em tornava a tocar a mi, vaig intentar convèncer al Toni que fes la reunió intermitja (opcional) que et trobes a la segona tirada.... però com que a ell tampoc li feia cap gràcia trobar-se el bitxo en qüestió, va fer la segona tirada sencera i em va deixar a mi la feina de trobar al poc desitjat company d'escalada. La veritat és que, tot i que mirava cada forat a on posava les mans, quan de sobte vaig veure la serp, vaig fotre un crit acollonit.... no m'agraden gens les serps, em fan molta por !!
Per sort, la serp estava tranquil·la i jo juraria que no era cap escurço.
Sort que el punt a on descansava el rèptil et permetia passar pel costat, sense necessitat d'es barallar-t'hi, i continuar ràpid amunt !!

 Tibant a la 1a. tirada.

 Entrant a la R.2

 La serp que hi havia a la via.
(Hemorrhois hippocrepis)
Aquesta és una serp llarga i esvelta.
Rep el nom per la taca en forma d'U que té al cap. Viu en indrets rocallosos i arbustius, en vessants eixuts, i pot ser agressiva si se la molesta però no perillosa.

El Toni escalant sense ni mirar la serp que descansa tranquil·la a la seva dreta !!!!

7 comentaris:

joan asin ha dit...

Ei, això de la Serp què et trobes en un pas com és gradua?. Bona colla us vau ajuntar.

Joan Baraldes ha dit...

Hola Joan,

Per mi... Molt Expo !!!
je je je
Estava més acollonit que si m'haguessin tret tots els parabolts !!

Lo Gall ha dit...

Hola Joan, com anem? Sant Llorenç es un lloc que dona molt de joc, sempre pots fer algo. A la Paret del Pont s'hi ha d'anar una vegada a l'any , es com la Meca. Una abraçada

Manolo ha dit...

Joan, aquesta vía penso anar aviat, la de la serp, com esta de seguros?.
Ens veiem
Manolo

Manel&Ita ha dit...

Quina sorpresa la serp!!!, nosaltres aquesta via l'hem fet un munt de cops i no l'hem vist mai. Va molt be fer-la amb dues tirades, les cordes segueixen molt be i t'estalvies la primera reunió que no es gaire còmode.

Manel&Ita ha dit...

Quina sorpresa la serp!!!, nosaltres aquesta via l'hem fet un munt de cops i no l'hem vist mai. Va molt be fer-la amb dues tirades, les cordes segueixen molt be i t'estalvies la primera reunió que no es gaire còmode.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Sergi, Tens raó, haurem de visitar més la paret del Pont.

Manolo, a la via del Cilindre ( la de la serp) no vam posar-hi res ja que està equipada, tot i això si portes material el podràs col·locar si creus que les assegurances allunyen.

Manel, suposo que la serp deu ser itinerant !! je je je.
Això de fer-ho en dues tirades és bo saber-ho per a futures repeticions, encara que a mi no m'agrada apurar tant les tirades.