11 de juny 2014

Miranda de Sant Joan



Aquest diumenge per la tarda vaig anar amb la meva filla Aina a escalar a Montserrat. Com que feia força calor vam pujar amb el funicular a Sant Joan i varem escollir una via a l'ombra, en concret a la Miranda de Sant Joan.
Vam iniciar l'escalada per una via de les que es van equipar com a escola d'escalada i que surt del mateix camí.
Les vies de la Federació estan molt equipades, ja que estan pensades per fer-hi cursets. Son vies discontínues ja que tenen passos puntuals difícils i trams molt fàcils.

La via, que no sabem del cert si és la "Sala-Baques" o una del Joan Belego, és molt maca, està ben assegurada amb parabolts, però te una primera tirada molt fàcil. Fou per això que nosaltres varem canviar el recorregut entrant per una de les vies equipades per la FEEC que te més dificultat quedant així una escalada més complerta. Un cop a la R1 es fa un flanqueig a l'esquerra assegurats per un passamà que travessa tota la Miranda i que ens deixa a la R1. de la nostra via.

La 1a. tirada de la via de la FEEC te un pas molt difícil, crec que ha petat alguna presa ja que es veu descrostada, i cal fer una tibada molt forta o bé A0.
la 1a. tirada de l'altre via també te una sortida molt desplomada a on ens caldrà posar-hi l'estrep per fer els primers passos. la continuació és vertical però assequible.
La 2a. tirada és força més fàcil i molt assegurada.
Descens desgrimpant per la cara Nord.

A continuació vam baixar al camí de Sant Joan a Sant Jeroni, i vam fer la 1a tirada d'una de les vies de la Gorra Marinera per tal que l'Aina anés de primera.
Tarda amb temperatura molt agradable i molt ben aprofitada.

 A la via de la FEEC amb els turistes a peu de via.

 Flanqueig a buscar la via que va per l'aresta.

 l'Aina arribant a la R.2

 l'Aina assegurant des de la R.2.

 Foto-cim.

 Escalant a la Gorra Marinera.