2 de març 2015

via "La Pepa"






Aquesta setmana hem tornat a l'Abella de la Conca per acabar d'obrir la via començada la setmana passada.
Mentre el Xermi i el David escalaven la via "Mariquita Pérez", el Toni i jo vam obrir el tram final d'aquesta nova via de manera que ara ja hi ha dues vies en aquesta agulla ( La torre xica ) que està lliure de restriccions per nidificació i que combinades ens permetran fer unes bones escalades.
La via està equipada amb parabolts i ponts de roca, tot i això, un joc de friends petits i mitjans ens poden anar bé per millorar la seguretat en algun tram.
La via comença en una feixa, uns 15m per sobre del camí que surt del diposit d'aigues del poble. De fet ens estem plantejant obrir el mur que hi ha a sota per poder iniciar l'escalada des del mateix camí i incrementar en 15m la llargada de la via.


La via te 4 tirades i en totes elles trobarem plaques molt maques, amb una dificultat general de V grau, tot i que la 1a. tirada te un pas de V+ i la tercer uns de 6a+ (Ae).

Dades generals.

- Via: “ La Pepa ”125 m 6a+,  (V obligat)
- Oberta:  per Joan Baraldés i Antoni Alarcón el febrer del 2015
- Zona: Serra de Carreu. La Torre Xica
- Orientació:  Sud
- Equipament:  parabolts i ponts de roca.
- Material necessari: 10 cintes exprés. Un joc de friends i els tascons ens seran útils per millorar les assegurances en els trams a on aquestes allunyen.

- Aproximació: Entrarem al poble de l’Abella i ens dirigim a l’església, pocs metres més amunt hi trobem el dipòsit d’aigües del poble. Ens enfilem al marge de la seva dreta i resseguim la paret uns 50 metres fins que trobem el peu de via.  Des de l’Església  5 minuts.

1a. Tirada. 30 m (V+) , Inici amb una placa llisa que ens farà fer un únic pas difícil  assegurat per un bolt. Continuem per placa que va a l’esquerra. Entrem a la reunió cercant el camí entre la vegetació. Equipada amb  3 parabolts i 2 ponts de roca.
R.1 en dos ponts de roca.

2a. Tirada. 35 m (IV+), Sortim de la R.1 a la dreta a cercar una placa fissurada assegurada amb dos ponts de roca. La resta de la tirada és molt fàcil i només trobem un pas difícil per entrar a la R.2
Trobarem 2 ponts de roca.
R.2 en 2 parabolts.

3a. Tirada. 30 m (V) Aquesta tirada te molt bona roca. Els primers metres pugen per a una placa vertical que ens farà progressar  fins un clar flanqueig a l’esquerra, per colocar-nos sota el desplom i arribar a la R.3. Trobarem 3 parabolts i 2 ponts de roca.
R.3 en 2 parabolts.

4a. Tirada. 30 m (6a+ /Ae)  Els primers metres pugen per a una placa molt vertical i amb poques preses que superarem en lliure molt difícil o en Ae fins que 10m més amunt arribem a una zona més fàcil que ens portarà al cim.


Descens: Podem utilitzar el rapel de la via Mariquita Pérez . 30m  per la cara Oest i desgrimpar  uns metres fins a trobar el camí de baixada que ens portarà a peu de via.
Totes les reunions estan equipades per rapelar.




Obrint la bonica placa de la tercera tirada.

 El Xermi i el David escalant la via Mariquita Pérez.

 E Toni puja netejant la 3a. tirada i instal·lant algun pont de roca més.

 E David en el pas de V+ de sortida de la R.3 de la seva via. Foto feta des de la R.3 de la via  la Pepa.

Obrint la 4a. tirada.

 Contents per aquesta nova via un cop enllestida la feina.

Dos ponts de roca molt bons ens permeten fer la còmoda R.1 
La resta de reunions estan equipades amb dos parabolts.

3 comentaris:

Lo Gall ha dit...

Moltes felicitats pel l'obertura, me la fico en llista de pendents.

Lo nik

Anònim ha dit...

Avui hem fet no se si la segona repeticio de la via. Esta força be, una mica bruta de terra. La tercera tirada maca de veritat. Surt tota en lliure. Per baixar amb dos rapels de 60 mts. s'arriba a peu de via.

Antoni Aymamí.

Joan Baraldes ha dit...

Me'n alegro que us hagi agradat la via. Aviat començarem a obrir una nova línia a la seva dret que també promet força.
Salut i a escalar