21 de set. 2015

Els cingles de la Creueta. obrint via

La publicació d'una ressenya en un bloc permet sovint obtenir informació de vies i escalades que eren desconegudes i que, arrel d'un comentari, es poden fer públiques.

l'Amadeu Pagès m'envia una ressenya de l'escalada que van fer ell i el Rovira a la segona part de l'aresta dels Cingles de la Creueta, i en la qual nosaltres al escalar-la hi varem trobar un pont de roca i un pitó com a testimoni del seu pas.


Aquesta setmana hem començat a obrir amb el Toni una línia que recorrerà de nou l'aresta, però ara cercant els passos i plaques més difícils i verticals. D'aquesta manera els que vulguin cavalcar per aquesta humil però interessant aresta, podran fer-ho per una línia que no sobrepassa el Vº o bé per una altra de semiequipada amb parabolts en la que hi caldrà fer passos de V+ A1 i Ae, si no estàs molt fort.



 Equipant un tram desplomat

 Entrant a una placa molt maca i de roca excel·lent.

 Escalant cercant l'ombra.

 A la reunió,  una mirada tenebrosa observa tot el que fem.

 El Toni obrint un fissura molt vertical.

El Toni a peu de via després de patir una espectacular caiguda, per sort sense conseqüències, al trencar-se un petit pont de roca i saltar un friend. Després d'aquest ensurt vàrem decidir deixar-ho fins la propera visita.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Mala pinta fot la caiguda, amb la corda entre les cames i els pedrots de sota! aneu amb compte eh!

Joan Baraldes ha dit...

Si noi, però el que va perillar més va ser el cap que, que al caure de cap per avall li va quedar a dos dits de la roca !!!