4 d’oct. 2021

Via Riobi i Pilier des Cathares. a Calamés

 


Aquest dissabte, aprofitant que la previsió del temps era bona, anem a Calamés, a la zona del pilar dels Catars que els companys encara no coneixien i que jo feia ja 20 anys que no visitava.

Aparquem al poble de Bedeilhac, uns quilometres més enllà de Tarascon, a una zona expressament adequada per fer-ho i des d'on comença el camí marcat que ens portarà a peu de les vies d'escalada.

En uns 20,25 minuts, si no ens perdem, arribarem al peu de les vies. la baixada, un cop al cim, passarem pel costat del castell en runes i la farem caminant.

La paret estava plena de cordades i hem de deixar de banda les vies que volíem fer i acabem fent la via Riobi, la n.4 de la ressenya i la Pilar dels Catars la n.6.

En Pany i jo ens posem a la Riobi, que te el nom escrit al peu de via i els dos Jordis, pare i fill i en Joanet al pilar dels Catars.

La nostra via te 5 o 6 tirades, en funció de si la 4a. la divideixes en dos ja que te un tram final caminant.

La 3a. tirada és la més difícil de la via, ja que te el tram de 5c que caldrà equipar amb friends doncs la distancia dels parabolts és molt gran.

Els companys comenten que la tirada més obligada que han trobat és la tercera, ja que el 6a de la 5a. és pot fer en A0.

Les vies estan equipades amb parabolts però amb molt d'aire entre ells i un jocs de friends en faran un bon servei1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Sembla un lloc interessant Joan, no hi he estat mai, queda molt lluny? quantes hores de cotxe?