27 de set. 2021

Via dels culers i via Sac d'impaciència.

 




Aquest dissabte, després de molts mesos de no escalar a Malanyeu, amb en Pany i el Joanet tornem a aquesta paret tan especial a repetir dues de les vies que ja fa anys hi vaig obrir.

Moltes cordades ens trobem a la paret i hem de triar les vies per no coincidir.

Comencem per la via dels Culers, que la fem en 4 tirades i que te alguns trams de la 3a. i 4a. tirada molt macos. Darrera nostra puja en Joan Prunera i els seus companys de cordada.

A continuació ens desplacem a la dreta i pugem per la via sac d'impaciència, Aquesta via te una primera tirada molt bona i la tercera te una placa final molt bonica.

rapelem la tercera tirada i tornem a escalar el darrer tram de la via per la via PABA que acaba en el mateix punt de la r.3 de la via anterior des d'on hem fet el rapel.

Vies equipades a on però algun friend ens pot ajudar a millorar les assegurances fixes existents.

Veient l'estat d'alguns ponts de roca, comentem que hi haurem de tornar a renovar-los i a netejar algunes argelagues que tapen preses i molesten per escalar.

Perquè tan pocs escaladors renoven les bagues deteriorades o velles dels ponts de roca que es troben en les vies que escalen? és una cosa que em costa d'entendre ja que la seva pròpia seguretat hi està en joc.


primera tirada de la via dels culers.


primera tirada del sac d'impaciència., que puja a l'esquerra de la via PABA.


darrera tirada de la sac d'impaciència.


la cordada.