5 de maig 2023

Roca gris. via "Urquiza Olmo"

 





Aquest divendres amb el Jordi Martinez anem a Montserrat (vinya Nova) amb la intenció de fer la via Urquiza Olmo, que ja feia anys que no repetiem.

Un cop deixes el camí d'aproximació i entres a la canal per arribar a peu de via t'adones de com s'ha deteriorat la canal i esdevé una pujada penosa per les pedres i les bardises.

Arribem a on ens sembla que te el seu inici la via, però al no portar cap ressenya ens falla la memòria i entrem per una línia que no es la bona. Fem 50m i decidim baixar per cercar l'inici de la nostra via. Resulta que estava al costat mateix.

Pugem els primers 15m fins a trobar la R.0 i ara si, sabem que l'hem encertat.

Els primers metres ens sorprenen per la seva dificultat i exposició, ja que si caus abans de xapar el segon parabolt piques a sobre del company que està a la reunió. més un 6a que un V+.

Passat aquest inici, que no recordàvem tan difícil, la via continua mantinguda en el Vº amb les assegurances molt llunyanes i que costen de veure. 9 xapes en 50m

La segona tirada te un inici també difícil, però no tant, i després es va fent més fàcil. 50m 8 xapes.

La tercera te una sortida vertical però fàcil i mica en mica la paret es va tombant per arribar fàcilment a la R.3. 45m 5 xapes

Baixada en tres rapels.

primers metres de la via equivocada, que puja a l'esquerra de la Urquiza Olmo.



Primera tirada un cop superats els passos dificils de l'inici.


En Jordi sortint de la R.1


Inici de la darrera tirada.



4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona companys ! que ho fa que quan repeteixes una via que donaves per fet que era mes senzilla ara la veus més dura? Som nosaltres o és que les vies s'han anat llimant i trencant preses?

Joan Baraldes ha dit...

Principalment que ens fem vells !!!!!...i també podria ser que s'han polit o trencat algunes preses :-)
el temps no passa en va....
salut i a escalar

Per cert a tu ja et falta poc per tenir la jubilació.

Parce ha dit...

No hi ha regulació fins el 30 de Juny en aquesta zona?

Anònim ha dit...

Efectivament, aquesta zona està regulada i no es permet escalar des de l'1 de gener al 30 de juny. Hauríem de ser una mica més curosos a l'hora de planificar les activitats.