14 de des. 2023

Un parell de vies a la paret de la pluja. Odèn

 





Aproximació

Avui, amb en Jordi Martínez, teníem la intenció d'anar a escalar la via "integral del señor Lopez" a la zona de l'embassament de la llosa del cavall. Sant Llorenç. però el fort vent que hi feia ens ha fet desistir. així que el pla B ens ha portat a Odèn, a la paret de la pluja, a on fa uns anys hi vaig obrir, amb en Toni Alarcón, unes quantes vies a sobre mateix de la carretera que porta a Cambrils.

La sort ens ha fet costat i allí no hi ventava gaire, i per tant hi hem pogut escalar un parell de vies, que finalment han sigut tres, perquè al rapelar se'ns ha enganxat una corda i hem tornat a pujar.

La sorpresa desagradable del dia ha sigut veure com algun poca solta, per dir alguna cosa, ha robat algunes xapes i bagues dels primers metres de les vies i d'alguna reunió. Tampoc hi ha la corda fixa que permetia pujar per la tartera  que ens porta a les vies de més a l'esquerra.

Tot i això hem pogut escalar les vies 2 i 3 ja que més amunt no estan des equipades.

Comentar que la pista o camí rural, que pujant per la carretera de Solsona al Port del Compte, surt de la recta abans d'arribar a l'hostal del cap del pla, està completament renovada i es una bona alternativa per arribar a l'aparcament, i per tant estalviar-nos arribar a Coll de Jou  i anar en direcció a Cambrils.